Home Nogomet Mlađi uzrasti Umag, istinski grad sporta, ovog vikenda ugostio tisuće mladih sportskih nada

Umag, istinski grad sporta, ovog vikenda ugostio tisuće mladih sportskih nada

Umag je ovog vikenda odisao sportom, veseljem i natjecateljskim duhom tisuću mladih sportašica i sportaša koji su odličnom igrom i fair-playem pokazali što najbolje znaju kada su rukomet i nogomet u pitanju.

Naime, od petka 24. do nedjelje 26. ožujka 2023. godine organizirano je 3. kolo uspješnog Međunarodnog nogometnog turnira za mlade nogometaše “Umag Trophy” na umaškim nogometnim terenima u Stella Marisu i Katoru, i to za kategorije U12 i U13.

Ni tmurni oblaci nisu zaustavili perspektivne mlade sportaše iz cijele Europe, a koji su, zahvaljujući besprijekornoj organizaciji u režiji B4 d.o.o., Plave Lagune, Turističke zajednice grada Umaga i Grada Umaga, brojnim posjetiteljima mogli pokazati svoj talent i vještine.

No, to nije sve, jer se u umaškoj sportskoj dvorani paralelno odvijao još jedan hvalevrijedan sportski projekt za naše najmlađe, točnije tradicionalni 26. ISTRA OPEN mini rukometni turnir za djevojčice i dječake.

Na turniru su sudjelovali dječaci u kategorijama 2013.god., 2014.god., 2015.god. te djevojčice 2012.god., 2013.god., 2014.god., a valja napomenuti kako je počasni gost turnira bio legendarni profesor, prošlogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo Grada Umaga, začetnik samog turnira, Juraj Radovčić.

 „Turniri poput Umag Trophyja i Istra opena u mini rukometu predstavljaju naše najvažnije turističke karike u predsezoni, a umaška sportska infrastruktura, smještajni kapaciteti i uređenost destinacije doprinose globalnoj prepoznatljivosti umaške sportske zajednice. Veliko hvala svim našim sportašicama i sportašima, njihovim roditeljima, kao i organizatorima koji svojim radom i ustrajnošću brane boje Umaga, grada sporta“, izjavio je gradonačelnik Vili Bassanese koji je vikend proveo u sportskom duhu bodreći s tribina mlade rukometne i nogometne nade.