Home Rukomet Ostalo UMAG: Janaf Kamp Hrvatskog rukometnog saveza danas kreće s drugim turnusom

UMAG: Janaf Kamp Hrvatskog rukometnog saveza danas kreće s drugim turnusom

Ljeto se polako zahuktava, a u bogatoj ponudi, Grad Umag je postao i centar hrvatskog rukometa jer gosti ovog istarskog bisera su i mlade rukometašice i rukometaši koji borave u Janaf Kampu Hrvatskog rukometnog saveza, od 24. lipnja do 6. srpnja 2023. godine.

Fantastična ljetna priča Hrvatskog rukometnog saveza koja traje još od 1993. godine, ove godine dobila je posebnu notu jer Grad Umag je suorganizator Kampa. S obzirom na izvrsne uvjete u svakom pogledu, od sportskih do zabavnih, ne čudi što je Umag prepoznat kao savršena destinacija.

Ovim su povodom 30. lipnja 2023. godine u posjet Gradu Umagu stigli izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Goran Perkovac te predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza, poklonivši gradonačelniku Viliju Bassaneseu službenu majicu HRS-a uz zahvale na domaćinstvu i gostoljubivosti.

Janaf Kamp HRS – a održava se u dva turnusa: prvi za djevojke (24. – 30. lipnja), a drugi za mladiće (30. lipnja – 6. srpnja). Ovaj razvojni projekt HRS – a već godinama privlači veliku pažnju te bilježi izniman interes djece i roditelja, odnosno uvijek se traži mjesto više.

Grad Umag ove godine dat će veliki doprinos popularizaciji rukometa te razvoju mlađih generacija, od kojih će mnoge igračice i igrači za nekoliko sezona biti nositelji igre hrvatske ženske i muške seniorske reprezentacije, ali i europskih i svjetskih klubova.

U prilog navedenom ide činjenica da su aktualne zvijezde hrvatskog rukometa, od kapetanice seniorki Katarine Ježić pa sve do brojnih igrača muške A selekcije (Ivan Martinović, Tin Lučin, Marin Jelinić), bili sudionici Kampa u mlađim dobnim uzrastima.

Da je Kamp iznimno bitan, svjedoče i dolasci te međusobna druženja svih generacija hrvatskog rukometa. Tijekom prvog turnusa, Kamp su posjetile Katarina Ježić sa zlatnom medaljom Lige prvakinje i Dejana Milosavljević.

U Kampu boravi i Goran Perkovac, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije koji pozorno prati rad mlađih selekcija, a pred nama je  i dolazak reprezentativaca Filipa Glavaša i Verona Načinovića.

Uz iznimno predan rad svih trenerica i trenera koji nesebično dijele znanje mladim igračicama i igračima, rad Kampa prati i liječničko te tehničko osoblje, a da sve violine budu usklađene, zadužena je dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić, voditeljica Janaf Kamp HRS – a.

Mlade nade, njih više od 500 koliko ih ukupno sudjeluje u dva turnusa Kampa su pune lijepih riječi za ljetnu bajku HRS – a. Uz treniranje, pamtit će nezaboravne proslave rođendana, brojna druženja i predivne trenutke u Istri. Neprocjenjive su to uspomene za cijeli život i početak razvoja profesionalnih karijera, baš u Umagu.

Previous articleJASNO JE ŠTO PORUČUJE NK ULJANIK: Vjernost za narednu sezonu potpisali Gračić i Radonić!
Next articleDOBRO JE, SAMO KAD NISU MEGAFON U RUKE UZELI: HNS dao punu podršku Modriću i Lovrenu