Home Rukomet Prva HŽRL Umag lagano do novih bodova, zapažene uloge mladih rukometašica

Umag lagano do novih bodova, zapažene uloge mladih rukometašica

SHARE

Danas su u Umagu domaće rukometašice te rukometašice Splita odigrale zaostalu utakmicu 17. kola 1. HRL za žene. Umag je bio izraziti favorit, a to se vidjelo već nakon dvadesetak minuta igre.

Nakon pet minuta Jajčević postavlja 3:1, a iako su gošće u kakvom takvom priključku bilo je jasno kako je pitanje vremena kada će se Umag odvojiti. Bunić je u 19. minuti postavila 8:4, a već minutu kasnije Jajčević pogađa za 10:4. Nakon tri uzastopna pogotka Pavković Umažanke četiri minute prije kraja imaju +7 (13:6), a takvom se razlikom i odlazi na predah.

U drugom djelu klupa klupa Umaga daje priliku i mlađim igračicama s obzirom da je nakon deset minuta u drugom poluvremenu na semaforu stajalo 20:11. Kernjus u 44. minuti postavlja 23:13, a tri pogotka u posljednjih deset minuta postigla je i Černeka. Uz Kernjus, Nushi i Černeku danas je svoje minute dobila i Lana Gaborov.

Umag je tako sasvim očekivano u utakmici protiv Splita upisao nove bodove, a u subotu odlazi na gostovanje u Sinj. Posljednje kolo igra se 5. lipnja kada će Umažanke na domaćem terenu dočekati ekipu Virovitice.


UMAG – SD Stella Maris – 1. HRL za žene – 17. KOLO
SUCI:  Filip Skenderović (Bregana) i Dominik Trčak (Samobor)

UMAG – SPLIT 2010 30:19 (15:8)

UMAG: Gaborov, Plahinek 5, Kernjus 3, Miočinović 3, Jajčević 5, Pavković 7, Nushi 1, Bunić 4, Pavić, Lisjak, Kremer, Barišić, Černeka 3.

Sedmerci: – , Isključenja: 8 minuta (Kernjus 4, Pavković 2, Bunić 2)

Trener: Bruno Maros

SPLIT 2010: Zelić 2, Rubić, Stojanov, Strinić 1, Romić 1, Macan 5, Kapitanović, Marendić 2, Ercegović 2, Birtić 1, Bešker 1 (1), Surjan.

Sedmerci: 1/3, Isključenja: –

Trener: Nenad Alfirević


PRVA HŽRL – 17. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”5637″]

PRVA HŽRL – LJESTVICA

[jsStandings id =”58409″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″]