Home Košarka Ostalo Umag ponovno pokazao da je grad sporta: PRO 3×3 turnir očarao Umag

Umag ponovno pokazao da je grad sporta: PRO 3×3 turnir očarao Umag

FOTO: Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Nakon Hvara i Trogira, 2. i 3. lipnja 2023. godine Umag je bio ponosni domaćin treće po redu međunarodne serije spektakularnih turnira u košarci PRO 3×3 koja se ove godine održava od 20. svibnja do 12. kolovoza.

Zaljubljenici u košarku su tako u petak 2. i subotu 3. lipnja uživali u neizvjesnim borbama na terenu, fair-playu, odličnim utakmicama seniora i ogledima juniorskih U19 ekipa, kao i igrama za najmlađe te zabavi koju su priredili organizatori – Udruga PRO 3×3, Grad Umag, Turistička zajednica grada Umaga, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske elektroprivrede te brojnih drugih sponzora.

Tijekom odlično osmišljenog Kids Day-a, mališani iz Košarkaškog kluba Umag upoznali su se  pravilima 3×3 košarke te odigrali fantastične utakmice, uz brojne nagrade i mnoštvo smijeha i lijepih trenutaka.

Kada su pak u pitanju U19 ekipe, u finalu su snage odmjerile ekipe Loptice (KK umag) te Barakude (KK Rovinj), a konačnu su pobjedu odnijele domaće snage – Loptice, i to uvjerljivim rezultatom 13:8.

Uzbudljivo umaško finale ELITE kategorije na kraju je pripalo ekipi CRO 1 koja je “savršenim peterokorakom” došla do titule najbolje ekipe na Trgu slobode. Uz sportsko značenje, ovaj je projekt i snažna turistička promidžba Umaga, Istre i Republike Hrvatske.

Previous articleSlaven Belupo doveo poznatog nizozemskog trenera, navijači nisu previše optimistični – “Dajem mu do početka školske godine…”
Next articleSutra u Pulu na Football Corner stiže dobro nam znani Danilo Butorović