Home Odbojka Ostalo Umažanka Ema Stikić fantastičnim potezom zaradila godišnju nagradu HOO-a!

Umažanka Ema Stikić fantastičnim potezom zaradila godišnju nagradu HOO-a!

Godinu na izmaku Hrvatski olimpijski odbor tradicionalno zaključuje izborom najuspješnijih sportašica, sportaša i trenera te dodjeljuje posebna priznanja sportskim zaslužnicima.

U pandemijom (Covid-19) opterećenoj godini i slika hrvatskog sporta izgledala je bitno drugačije u odnosu na prethodne jer su epidemiološke mjere utjecale na odgode i otkazivanja natjecanja, kao i na trenažne procese sportaša.

Dovoljno je samo spomenuti HOO-ov podatak da se od planiranih 1089 natjecanja, u 2020. godini održalo samo 230 (21 posto). Koronavirusna pandemija utjecala je i na način izbora HOO-ovih laureata, odnosno njihova nagrađivanja. U osvrtu na odlazeću godinu predsjednik HOO-a Zlatko Mateša apostrofirao je nesalomljivi duh naših sportašica i sportaša:

„Unatoč svim nevoljama koje je sportu prouzročilo širenje koronavirusa, hrvatski sportaši i sportašice pokazali su da su jači od pandemije pa su i u tim nenormalnim uvjetima uspjeli ostvariti svjetski vrijedne rezultate.“

Na prošlotjednom izboru najuspješnijih sportaša 2020 nagrada HOO-a za fair play zasluženo je pripala 16-ogodišnjoj odbojkašici Umaga Emi Stikić, koja je na državnom kadetskom prvenstvu u četvrtfinalnoj utakmici svoga kluba s Rijekom načinila iznimno korektnu gestu.

U dramatičnom raspletu dvoboja, dok se igralo poen za poen, Ema Stikić je sportski korektno priznala kontakt s mrežom u poenu koji je značio poraz njezine ekipe (2-3) i prolazak Riječanki u polufinale.