Home Rukomet Prva HŽRL Umažanke časno odradile susret u Pločama

Umažanke časno odradile susret u Pločama

Obzirom na to da su u Ploče krenule s minimalnim brojem igračica, -9 poraz Umažanki treba se gledati u pozitivnom kontekstu. Realno, očekivala se golgota, a na kraju su odigrale čisto ravnopravno, sve do posljednje četvrtine utakmice.

Na poluvremenu je bilo 16:12, a u 43. je Černeka zabila za 21:16. Tu je prednost Dalmatinki bila tek pet golova, ali onda kreće kvalitetnija igra domaćih rukometašica, a umorne Umažanke su pale pa je okončano s 30:21.

Iva Bule je kod Pločanka zabila sedam golova, dok je Andreja Vugdelija na golu obranila osam lopti (50%), a toliko je obranila i Andrijana Vlatka Jelčić. Kod Umažanki Ariana Kernjus je preuzela ulogu Ane Jajčević pa je postigla sedam golova, a Maya Veronica Medica dodala je šest. Lucija Blašković obranila je pet lopti.


PLOČE – Dom sportova Ploče – PRVA HŽRL – 14. KOLO – SUCI: Stipe i Šime Torbarina (Sukošan i Zadar)

DALMATINKA – UMAG 30:21 (16:12)

DALMATINKA: Vugdelija, Gustin 6, Galov 1, Zelić G., Lovrić, Zelić A. 3, Bule 7, Jerković, Žderić 2, Barbir, Oršulić 4, Burđelez 2, Barbir Em. 1, Sušak 4

Sedmerci: 1/1, Isključenja: 4 minute

Trener: Ivan Jerković

UMAG: Medica 6, Černeka 4, Imamović 1, Kernjus 7, Blašković, Špoljar 1, Kremer 2

Sedmerci: 2/2, Isključenja: 4 minute

Trener: Boris Lisica

Previous articleProbuđene Banjole do nove pobjede u pripremnim ogledima
Next articleDragan Markovina u podcastu Agelast: “Na istom sjeveru Poljuda gdje je spontano krenula pjesma Titu, kasnije je spaljena jugoslavenska zastava…”