Home Arhiva Uporni Medulinci dva puta anulirali zaostatak

Uporni Medulinci dva puta anulirali zaostatak

U dosta lošoj utakmici u kojoj se veći dio igralo obostrano nepovezano, a u pojedinim segmentima i krajnje bezidejno Jedinstvo Omladinac i Medulin 1921. su remizirali.

 

Gosti su bili nešto bolji u prvom poluvremenu ali je ono pripalo domaćinu dok su u nastavku domaći bili znatno uvjerljiviji na terenu, a gosti konkretniji pred golom. Sve u svemu neriješeno je, s obzirom na prikazano, najpravedniji rezultat.

 

U medulinskom sastavu, u strijelce Grdića i Škaru, istaknuo se Igor Belli dok su kod domaćina bolji od ostalih bili: Robert Černjul, Pavinčić i Pajković. Nedešćani u srijedu 03. srpnja ponovno igraju između sebe, a tri dana nakon toga, na svom travnjaku, dočekuju labinski Rudar.

 

KONTROLNA NOGOMETNA UTAKMICA

NK JED. OML.-NK MEDULIN 1921. 2:2 (1:0)

MJESTO: Nedešćina IGRALIŠTE: Mjesni stadion GLEDATELJA: 50 TEREN: travnat-sklizak VRIJEME: oblačno-kišovito

GLAVNI SUDAC: Petar PEJKUNOVIĆ (Potpićan) POMOĆNICI: Zehro OSMIĆ (Labin) i Damir ČERLJENKO (Labin) DELEGAT: Serđo MILETIĆ (Nedešćina)

NK JEDINSTVO OMLADINAC (Sveta Nedjelja): K.Mohorović, Kurtić, Pajković, Pavinčić, Čudić, R.Černjul, Jurkić, Honović, Babić, Marić i Maras. JOŠ SU IGRALI: Batelić, Trajkovski, Biočić, Dobrić, Fejzić, Martinčić, D.Mohorović, Teskač, N.Mohorović, T.Černjul i Miletić. TRENER: Nenad PERŠIĆ

NK MEDULIN 1921. (Medulin): Petrušić, Hrelja, Čude, Žmak, Lekaj, Buršić, Đapić, Mujić, Grdić, Župan i Zulfićer. JOŠ SU IGRALI: Radolović, Vazgeč, Škaro, Bakjac, Bartolović, Belli i Dedić.  TRENER: Zdenko ĐAPIĆ

STRIJELCI: 1:0 Maras (44.), 1:1 Škaro (65.), 2:1 Fejzić (87.), 2:2 Grdić (90.).

IGRAČ UTAKMICE: Robi GRDIĆ (Medulin 1921.)

 

PRVO POLUVRIJEME

Prvih četrdesetak minuta susreta proteklo je u obostrano jalovoj i bezidejnoj igru u kojoj su gosti bili nešto opasniji ali se to uglavnom ogledalo u nešto većoj agresivnosti u kontaktima, no bez konkretnijih prijetnji prema mlađahnom Kristijanu Mohoroviću.

 

I kad se činilo da će vratari otići na odmor netaknutih mreža zatresla se Petrušićeva. Igrala se četrdeset četvrta minuta, Pavinčić je povukao jedu loptu po sredini terena te je ubacio na desnu stranu kaznenog prostora Medulinaca. Tamo je pravovremeno utrčao Maras i neobranjivo, po zemlji, sa nekih desetak metara, pogodio suprotni kut gostujućeg gola.

 

DRUGO POLUVRIJEME

Ulaskom Tomasa Černjula značajno je živnula igra domaće momčadi u nastavku, no na prvu ozbiljniju prigodu čekalo se petnaest minuta. Tomas Černjul je idealno ubacio za Tonćia Miletića, a ovaj, sam potpuno neometan,  s nekih desetak metara, umjesto nebranjenog dijela gostujuće mreže gađa ravno u medulinskog vratara.

 

U eri najveće inicijative domaćine gosti dolaze do poravnanja. Škaro je u šezdeset petoj minuti napravio pravi malo dar-mar na domaćoj polovici terena, prošao trojicu Nedešćana, došao na vrh šesnaesterca te naciljao i pogodio desni kut nemoćnog Batelića.

 

U sedamdeset četvrtoj najbolja prigoda domaćih. Lopta je nakon velike pogreške zadnje linije gostujuće obrane došla do Tonćija Miletića koji vara medulinskog vratara ali onda nepotrebno oklijeva, na sedam-osam metara, pa mu Hrelja uklizava i odnosi loptu te tako otklanja opasnost od svog gola. Četiri minute nakon toga „opalio“ je Belli iz slobodnjaka sa dvadeset pet metara, a Batelić krajnjim naporom loptu izvadio iz donjeg desnog kuta.

 

Tri minute prije zadnjeg zvižduka suca Pejkunovića domaći stižu do nove minimalne prednosti. Mlađahni Trajkovski je probio lijevi bok, odlično zavrnu pred medulinski gol, a Fejzić, sa nekih pet-šest metara, loptu po sredini gola pospremio u mrežu.

 

No, gosti se ne predaju i u zadnjim sekundama utakmice ipak stižu do poravnanja. Belli je ponovno izveo slobodni udarac s nekih dvadeset pet metara, Batelić ovaj put jako loše reagirao i loptu samo odbio u gužvu na nekih sedam-osam metara gdje se najbolje snašao Grdić pogodivši desni kut domaćeg gola.

 

Previous articleSubašić debitirao golom
Next articleLabinjani dominirali Žminjci zabijali