Home Nogomet Treća HNL Zapad Uprava NK Rovinj: “Neprofesionalno je nekoga nazivati lažovom, a naš klub ne...

Uprava NK Rovinj: “Neprofesionalno je nekoga nazivati lažovom, a naš klub ne vodi predsjednik”

SHARE

Nakon dva dana stigla je tražena reakcija iz Rovinja. Priopćenje nije osobno potpisano, odnosno ispod njega stoji „Uprava NK Rovinj“. Priopćenje prenosimo integralno:

„Javljamo Vam se ispred Uprave Nogometnog kluba Rovinj-Rovigno a vezano uz članak objavljen u Vašem mediju pod naslovom „EKSPLODIRALE LAŽI | Na Valbruni igrači ne vjeruju vlastitom predsjedniku, pomirba ovaj put više nije moguća“.

S obzirom da se u predmetnom iznose neistinite tvrdnje i insinuacije, temeljem čl. 2 st. 3.  Zakona o elektroničkim medijima, a u svezi čl. 40. Zakona o medijima ovim putem zahtijevamo da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

Uprava Kluba oštro osuđuje izjavu u spomenutom članku, koju su navodno izrekli igrači seniorske ekipe NK „Rovinj“-a , kojom se dovodi u pitanje odluka vrsne epidemiologinje koja je našoj seniorskoj momčadi propisala mjeru samoizolacije.

Podsjećamo da je u ovom trenutku u Istri mjera samoizolacije propisana brojnim ekipama koje su bile u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom, pa su tako samo u Rovinju u ovom trenutku tri ekipe u samoizolaciji.

Nadalje, naš je Klub, zbog krize izazvane epidemijom COVID-19, izgubio značajna financijska sredstva, a posljedica toga je da su Klub napustili brojni igrači seniorske momčadi, pa je tako, u ovom trenutku, seniorska momčad sastavljena od nekolicine seniora i ostatkom juniorske momčadi, dok je shodno situaciji, kadetska momčad priključena juniorskoj ligi NSŽI-ja.

Početkom listopada predsjednika našeg Kluba kontaktirao je predstavnik tvrtke „Sports Managment Gulf LLC“ koji je poslao pismo namjere iz kojeg je vidljivo da bi tvrtka koju predstavlja, željela uložiti u razvoj Kluba.

Prijedlog suradnje obuhvaća prije svega razvoj omladinskog pogona i seniorske momčadi, ulaganje u napredak postojećeg trenerskog kadra i sponzorski ugovor koji bi u proračun Kluba donio određena financijska sredstva kojima bi Klub raspolagao.

O svemu tome je predsjednik obavijestio Upravu Kluba koja je odlučila razraditi svoj prijedlog suradnje i predstaviti ga predstavniku tvrtke s ciljem postizanja jednog kvalitetnog sporazuma koji će pridonijeti još boljem razvoju našega Kluba i nogometa u našem Gradu.

Napominjemo da još uvijek nije potpisana nikakva vrsta suradnje, niti će ista biti potpisana, dok se prijedlog s naše strane ne razradi.

U tom kontekstu, zadnjeg dana prijelaznog roka, u Klub su dovedena tri mlada igrača iz Italije, koja Klubu ne predstavljaju nikakav teret u financijskom smislu, odnosno ne primaju nikakva financijska sredstva kao sportsku naknadu niti im je Klub dužan podmiriti troškove stanovanja i prehrane.

Napominjemo i kako njima nisu učinjena nikakva obećanja, i nisu dovedena kako bi na uštrb trenutačnih igrača bili privilegirani ili bili u prednosti prilikom odigravanja službenih utakmica.

Njima je rečeno, kao i svim ostalima igračima, da će imati priliku trenirati i pokazati koliko vrijede, a na temelju tih elemenata trener će naše momčadi odlučiti tko će, koliko i kada igrati.

Na kraju moramo, kao Uprava Kluba, iznijeti svoje nezadovoljstvo s objavom članka, te smatramo krajnje neprofesionalnim i neozbiljnim nekoga prozvati lažovom, a da se prije toga nije dala prilika svim stranama da iznesu svoj stav.

Želimo isto tako napomenuti da iz dotičnog članka nije jasno u čemu je to predsjednik Kluba lagao, a isto tako moramo naglasiti činjenicu da Klub ne vodi predsjednik nego Izvršni Odbor Kluba kojeg čine časni i odgovorni ljudi i koji pod nikakvim okolnostima ne bi dozvolili da se bilo što čini, što nije u korist Kluba i svih svojih članova, pogotovo onih najmlađih“, stoji u priopćenju.