Home ISTRA Borilački sportovi Uspjeh Judo kluba Meto Labin na prvenstvu Hrvatske za dječake i djevojčice

Uspjeh Judo kluba Meto Labin na prvenstvu Hrvatske za dječake i djevojčice

Dana 01. travnja 2023. godine u Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice rođeni 2010. i 2011. godine. Nastupilo je 343 djece iz 60 hrvatskih klubova. Meto Labin predstavljalo je petero članova kluba: četiri djevojke i dječak.

U Labin su se vratili sa srebrnom medaljom, jednim petim i jednim sedmim mjestom što je za taj klub odličan uspjeh. Svi članovi sjajno su se borili i dali sve od sebe. Nitko se nije vratio u Labin bez bar jedne pobjede. Ovo je njihovim natjecateljima prvo državno natjecanje tako da je i trema učinila svoje.

U kategoriji dječaka +66 kilograma nastupio je Kristiano Mariano iz sekcije Kršan koji je prije početka natjecanja bio toliko siguran u sebe i trenerima obećao državnu medalju. Kristiano u čijoj kategoriji je bilo 17 najboljih Hrvatskih boraca Ipponom pobjeđuje prve tri borbe i nakon toga čeka finalni blok kada će se boriti za zlatnu medalju. U finalu je Kristiano odličan napada cijelu borbu i regularno vrijeme borbe završava bez pobjednika. Tek u ‘golden scoru’ pada i završava na drugom mjestu. Treneri vjeruju kako ovo Kristianu nije posljednja državna medalja i da ćemo o njegovim judo uspjesima sve više čitati.

U kategoriji djevojčica -36 kilograma Nola Fornažar za koju smo potajno se nadali da će doći do medalje natjecanje je završila na sjajnom petom mjestu. Nekad je u judu i ždrijeb bitan, ako u prvoj borbi za protivnika dobijete onog koji završi na prvom mjestu, onda je to problem. Nola se u prvoj borbi sjajno borila i povela na Wazari, ali joj druga dva suca to bacanje poništavaju i ona tijesno, ali gubi prvu borbu. Drugu pa treću borbu pobjeđuje i četvrtu borbu za brončanu medalju gubi i završava na sjajnom petom mjestu.

Viktorija Stojić do 40 kilograma također sjajna judašica prvu borbu pobjeđuje, drugu borbu gubi i ostaje bez plasmana. Alina Ćatović do 44 kilograma također prvu borbu pobjeđuje. U drugoj borbi se ozlijedila uganuvši nogu te predaje borbu i više ne može nastupati. Na kraju zauzima sedmo mjesto. Ajla Šahdanović do 52 kilograma prve dvije borbe pobjeđuje, treću i četvrtu borbu gubi i ostaje bez plasmana.

“Na prvenstvu Hrvatske nastupaju najbolji i ovo je veliki rezultat i novo iskustvo za natjecanja koja dolaze. Kvalitetne borbe i državna medalja govori u kojem smjeru klub ide i da su ambicije kluba još bolji rezultati. Velike čestitke našim curama koje su bodrile i zdušno navijale te tako pomogle Kristijanu u osvajanju srebrne medalje. Moramo se zahvaliti i trenerima Denisu i Dinetu Alićajić koji su ih vodili kroz borbe i koji su uz još troje drugih trenera zaslužni da je u Labin došla državna medalja”, poručili su iz JK Meto.