Home Košarka Mlađi uzrasti USPJEŠAN VIKEND PAZINSKIH KOŠARKAŠA | Seniori “sipali” trice kao u NBA-u, klinci...

USPJEŠAN VIKEND PAZINSKIH KOŠARKAŠA | Seniori “sipali” trice kao u NBA-u, klinci upisali pobjede

SHARE

Prije početka seniorske utakmice Pazin-Kastav minutom šutnje sudionici utakmice i gledatelji zahvalili su se na doprinosu razvitka košarke Feridu Zambeliju – Miši, bivšem predsjedniku pazinskog kluba u sedamdesetim godinama za sve što je klubu dao.

Utakmicu domaći košarkaši nisu počeli primjereno. Nedovoljno oprezna obrana rezultirala je vodstvom gostiju od osam razlike u jednom trenutku. Ipak, tada Pazinci kreću zonskim presingom kojim okreću rezultat do odmora na +4 uz podatak da su gosti pogodili osam trica do trenutka dok domaći nisu krenuli agresivnom igrom po cijelom terenu (uz domaće dvije trice).

Drugo poluvrijeme domaćini nastavljaju u istom ritmu čvrstom obranom i do kraja četvrtine dolaze do prednosti od 22 razlike. U posljednjoj četvrtini prednost raste i preko 40 razlike. Na kraju se rezultat zaustavlja na 36 razlike uz podatak da su u drugom dijelu domaćini zabili deset trica, dok gostima nisu dozvolili da pogode niti jednu tricu! Ovime su domaćini višekratno uzvratili Kastavcima za poraz u prvom dijelu prvenstva.

U toj utakmici Pazinci su vodili 27 razlike, ali su bili izgubili pola koša, tricom u posljednjim trenucima utakmice. Cijela ekipa (svih 12 igrača sa svojim jasnim ulogama) je dvije i po četvrtine utakmice odigrala na razini na kojoj Pazinci trebaju stalno igrati što je cilj kluba. Posebno treba istaknuti gromoglasno navijanje pazinskih igrača mlađih kategorija i njihovih roditelja predvođenih najpoznatijim pazinskim navijačem Ugom Matijašićem!

Najmlađi mini košarkaši uvjerljivo su pobijedili Novigradu, dječaci su sa 76:24 bili uspješniji od dječaka koje vodi pazinski prijatelj i bivši trener Pazinaca Toni Cerin. U kategoriji predkadeta Pazinci su bili uspješniji od vršnjaka Pule 1981 sa 87:40. Treba istaknuti jako dobru prvu četvrtinu posebno u obrani koja je završila sa 35:5. Obje utakmice prvi sudac utakmica bio je  „vječiti mladić“ Mic – Micić.