Home Rukomet Ostalo USPJEŠNI UMAŠKI TRENER PONOVNO U ITALIJI: ŽRK Umag je bio i uvijek...

USPJEŠNI UMAŠKI TRENER PONOVNO U ITALIJI: ŽRK Umag je bio i uvijek će biti moj klub

SHARE

Teško je reći gdje je Dragan Rajić priznatije ime, u istarskom ili talijanskom rukometu. Naime, umaški stručnjak bio je trener svih selekcija u tamošnjem ženskom prvoligašu, a u svojoj karijeri čak je 12 godina radio i u Italiji.

“Istina je, više od 12 godina sam ovdje proveo. Rovigo, Cassano, Nuoro, Regalbuto, Trieste, Ambra i sada Salerno gdje sam od kolovoza. Salerno je primorski grad veličine Rijeke. U gradu je naravno najpopularniji nogomet, a na sreću iza njega je odmah ženski rukomet. PDO Salerno je šesterostruki prvak Italije, a četiri su puta osvojile i Kup. Sada smo mi u prosincu osvojili i četvrti Superkup Italije”, započeo je priču trener Rajić pa nastavio o okolnostima:

“Za talijanske prilike imamo dobar prosjek, od 300 gledatelja, a spomenuti Superkup je gledalo 700 ljudi, puna dvorana. Igrali smo ove godine i kvalifikacije za Ligu prvaka u Poljskoj i kvalifikacije za EHF Cup s ruskom Zvezdom. Nažalost, izgubili smo i ispali iz europskih natjecanja, ali prvi cilj, Superkup, smo ostvarili. U ligi još nemamo poraz, ali zbog dva remija smo drugi na ljestvici. Najboljih osam momčadi se sučeljava u Final Eightu u veljači.”

Kada smo ga zamolili da usporedi talijansku i hrvatsku ligu, Rajić je odgovorio: “Tamošnje prvenstvo ima deset ekipa, od čega smo prve tri nešto jače od ostatka. Moj PDO Salerno bi u Hrvatskoj bio negdje između trećeg i petog mjesta, po meni. Imamo samo jednu strankinju, Kubanku. U Hrvatskoj je rukomet mnogo popularniji u usporedbi s ostalim sportovima. Italija je ispod 20. mjesta kad je u pitanju broj registriranih klubova i članova.”

Nije trebalo dvojiti prati li ŽRK Umag: “Naravno da da, putem interneta koliko mogu. Znam da su imale jako nezgodan raspored i promijenile su trenera.  Mislim da su sada stvari došle na svoje mjesto i da se moj prijatelj Jakša (op.a. Boglić) uspio prilagoditi ženskom rukometu. Sada imaju nekoliko zahtjevnih utakmica i moraju odmah početi uzimati bodove da na kraju ne bi bilo problema. Sve najbolje im želim u 2019. godini, to je bio i uvijek će biti moj klub. U njemu su odrasle i obje moje kćeri i u njemu sam imao jako puno predivnih događaja i uspomena.”