Home ISTRA Ostali sportovi Uspješno održan EuroCup Istria 2023

Uspješno održan EuroCup Istria 2023

U subotu, 11. studenog 2023. godine, Karate klub Finida iz Poreča organizirao je vrlo uspješno 24. EuroCup Istria 2023., međunarodni karate turnir, u borbama i katama za sve
uzraste.

Ovogodišnji EuroCup Istria održan je u porečkoj dvorani Žatika. Na turniru je nastupilo 648 natjecatelja iz 72 kluba i 6 europskih država: Austrije, Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i Slovačke.

Od strane Hrvatskog karate saveza, turnir je izabran da bude izborni za predstavnike kadeta, juniora i mlađih seniora, za odlazak na europsko prvenstvo koje će se održati od 09.-11. veljače 2024. godine u Gruziji.

Svečanom otvorenju 24.EuroCupa Istria 2023, prisustvovali su gradonačelnik Grada Poreča, Loris Peršurić i dopredsjednik Sportske zajednice Grada Poreča, Dalibor Jakovčić.

Riječi dobrodošlice svim sudionicima uputili su Predsjednik Organizacijskog odbora EuroCupa Istria, Mirko Banović i gradonačelnik Grada Poreča, gosp. Loris Peršurić, koji je ujedno i proglasio turnir otvorenim. U nastavku, svi učesnici imali su priliku uživati u uzbudljivim borbama i atraktivnom prikazu kata.