Home ISTRA Ostali sportovi USUSRET BUZETSKIM DANIMA | Saša Radola i Marino Poropat: “Pozivamo svih, nastojati...

USUSRET BUZETSKIM DANIMA | Saša Radola i Marino Poropat: “Pozivamo svih, nastojati ćemo vožnjom zadovoljiti vjernu publiku!”

Saša Radola

Obzirom da su Buzetski dani manifestacija s velikom tradicijom, a automobilizam je u tom gradu „utkan“ u sve pore društva, porazgovarali smo s dvojicom vozača koji su iz Istre, a jedva čekaju naredni vikend.

Saša Radola o aktualnostima kaže: „Ovo je bila vrlo uspješna i vrlo teška sezona. Iako smo do sadadašnjih sedam utrka ostvarili sedam pobjeda, imali smo dosta problema sa autom, a da ne spominjam probleme s budžetom. Svejedno, ispalo je super. Osigurao sam naslov u grupi 5, a to mi se još nikada nije dogodilo sa čak dvije utrke prije kraja. Uvijek je bila borba do same zadnje utrke u sezoni“, kaže Radola pa dodaje:

„Sada je u cilju zadržati isti tempo, kako bi pomogao klubu da zadržimo vodstvo i naravno kada smo već do tu dogurali, volio bi pobijediti preostale dvije utrke. Bilo bi nestvarno pobijediti svaku utrku u sezoni. Moram se zahvaliti Auto Klubu Dubrovnik Racing, sponzorima (Bluechem, Shake, Black Sun) i obitelji na podršci, jer bez njih ne bi bili u mogućnosti otići na svaku utrku, a o rezultatu da ni ne govorimo.“

Za kraj, najavljuje naredni vikend: „Sada se pripremamo za Buzet 15.-17.9. te bih ovim putem svih pozvao da nam se pridruže. Pretposljednja utrka za prvenstvo Hrvatske i posljednja za prvenstvo Europe. Bit će puno natjecatelja i jako zanimljivih automobila i formula. Svakako nas potražite u boxu jer imamo iznenađenje za svakog posjetitelja. Nakon toga posljednja utrka je u Dubrovniku početkom idućeg mjeseca. Iako je sezona gotova, ja nastavljam punim tempom, pun gas…“, zaključio je Radola.

Podsjećamo, u brdskim utrkama u kategoriji turističkih automobila auti su podijeljeni u šest grupa po performansama istih. Tako da na kraju sezone budu proglašeno šest prvaka, svatko u svojoj grupi.

Marino Poropat

Porazgovarali smo i s Marinom Poropatom, dobro nam znanim istarskim vozačem: „Nakon niza od pet pobjeda na prvih pet utrka u sezoni (od ukupno 9), na šestoj sam utrci u Ogulinu imao odustajanje zbog tehničkog problema uslijed eksplozije motora. U samo mjesec dana uspio sam složiti novi motor i pojaviti se u zadnji tren na 7. Utrci u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji koje se također vozi za Prvenstvo Europe. Niti umor nije spriječio da osvojim šestu Pobjedu ove sezone u svojoj grupi i četvrto mjesto ukupnog poretka za Prvenstvo Hrvatske. Ova me utrka dovela i do titule prvaka drugu godinu zaredom i preostaju još dve utrke do kraja sezone, sljedeći vikend u Buzetu te za tri tjedna u Dubrovniku“, objašnjava vidno zadovoljni Poropat nastavlja:

„Kao i Saša, vozim za AK Dubrovnik Racing te nam je u cilju skupiti maksimalan broj bodova kako bi i klub osvojio titulu prvaka u poretku klubova na brdskim utrkama. Pozivam svih sljedeći vikend, na svima nama poznatima Buzetskim danima gdje ćemo nastojati vožnjom zadovoljiti vjernu publiku! Do kraja sezone, osim bodova za klub, preostala mi je i borba za treće mjesto ukupnog poretka, što je svakako još jedan impresivan rezultat koji nas tjera da damo sve od sebe! Zahvalio bih se klubu i sponzorima (Spona, TIG performance, Bobosport) na potpori i svim vjernim navijačima koji nas žestoko prate i bodre!“

Previous articleOdržan Memorijalni turnir Franko Rudan – Gringo
Next articleHR NOGOMET MOMČAD KOLA | Ovo je najboljih 11 drugog kola Treće NL Zapad, dajte glas za najboljeg igrača kola!