Home Nogomet Ostalo UVERTIRA U IO NSŽI | Zalihić: Žiković je apsolutni gospodar situacije, i...

UVERTIRA U IO NSŽI | Zalihić: Žiković je apsolutni gospodar situacije, i dalje ima većinu u Izvršnom odboru

Remzo Zalihić, predsjednik Rudara

Kako se približava sastanak Izvršnog odbora NSŽI, zakazan za danas, ponedjeljak 22. srpnja na Vinežu, raste nezadovoljstvo mnogih, javljaju nam se čak i neki Raić Sudarovi “ministari”.

Glavna tema ogovaranja, u nogometnim kuloarima, ovih dana je natječaj putem kojeg krovna nogometna organizacija na poluotoku kani raspodijeliti donaciju za infrastrukturu od strane HNS-a u iznosu od 1.200.000 kuna.

No, kako to obično biva, svi su kadri svoje nezadovoljstvo podijeliti u telefonsku slušalicu, ali čim ih zamolite za službenu izjavu nastane “muk”. Novinar u ovakvim situacijama “spas” potraži na adresama gdje je siguran da postoji vlastiti stav, bez “dlake na jeziku”. Koje li slučajnosti, jedna od njih je upravo na Vinežu. Upitan da komentira natječaj NSŽI-a predsjednik Rudara Remzo Zalihić nam je rekao:

“Natječaj objavljen u službenom glasniku najbolje pokazuje koji ga je profil stručnjaka radio. Tko malo bolje pozna situaciju jasno mu je da su autori uratka srednjoškolac i umirovljeni oficir, po naputcima bivšeg odličnog nogometaša. Da se ne radi o vrlo ozbiljnoj stručnoj stvari, bilo bi komično, ali je u biti jako žalosno. Baš me zanima kako će na ovu sprdačinu reagirati Donald Blašković, koji je kao pročelnik napisao stotine natječaja sličnog tipa, a posebno će biti zanimljivo mišljenje novoimenovanog šefa stručnog povjerenstva Bojana Memića iz Valamara, koji prati investicije mjerene stotinama milijuna.”

Zalihić upozorava da nije samo forma u pitanju: “Iskreno, da se kojim slučajem mene pita podigao bih obje ruke da Pazinka dobije sav taj novac jer s njim može napokon riješiti pomoćni teren sa umjetnom travom, zaslužili su to kao klub i grad. Ali, na ovakav način, kad se još prošle godine znalo da je sve naštimano u njihovu korist, to je postalo kontraproduktivno čak i za njih. Mislim da će sad dobiti najviše pola ukupnog iznosa, a sve kako bi “meštri” s drugom polovicom sveli broj nezadovoljnika na najmanju moguću mjeru. Tako će se desiti, da zbog par lopti ili nekih drugih pomagala, za veći broj klubova, Pazinjani ne dobiju dovoljno za završetak planiranog objekta. Stoga, apeliram na povjerenstvo da podrže Pazinjane i dodjele im kompletan iznos. Bolje jedno kvalitetno rješenje nego pet polovičnih. Rudar se nije – niti će se kandidirati, ne želimo da nam mrvicama čepe usta. Ovom šlamperaju i netransparentnosti mora doći kraj.”

Zalihić očekivano najveću krivicu za ovu situaciju vidi u dvojcu Žiković-Ivetić: “Nisu jedini, ali su najveći. Oni, uz par svojih trabanta, žare i pale Savezom. Raić Sudar je postao talac njihovih interesa, ali sam je za to kriv. Da bi spriječio njegov dolazak na nedavnu Skupštinu, Žiković je zakazuje točno u terminu njegove odlučujuće utakmice za ostanak protiv Rudeša, a on ga, nakon toga, uzima u Izvršni odbor, a što je još pogubnije i njegove trabante. Kažu zbog kontinuiteta, ali kojeg? Ovaj slučaj najzornije ukazuje da se radi o kontinuitetu zakulisnih prljavih igara i netransparentnosti. Tako danas imamo situaciju da je Žiković apsolutni gospodar NSŽI-a, jer ima većinu u Izvršnom Odboru, ured kontrolira preko Ivetića i oficirsko-milicijskog klana, a Raić Sudar sve nemoćno promatra.”

Upitan o evidentnom nejedinstvu u Izvršnom odboru NSŽI-a, predsjednik Rudara se osvrnuo i na najavljenu ostavku aktualnog dopredsjednika Paola Barba: “Nemojte biti naivni, Barbo će se već sutra “posuti pepelom”, a obrazložiti će to interesom istarskog nogometa. Teško mi je zaboraviti situacije kad sam, na nekoliko proteklih skupština, jedini glasao protiv financijskih izvješća u kojim su se, pod misterioznom stavkom “materijal”, godinama provlačile stotine tisuća kuna. Dok sam ja bio “crna ovca”, jedan od onih koji je to podržavao bio je upravo Barbo. A pod stavkom “materijal” skrivala se Žikovićeva i Ivetićeva samovolja, pored ostalog i tajne financijske pomoći njima odanim klubovima. Tako su lani, samo Uljaniku, mimo znanja ostalih klubova, poklonili 37 500 kuna. S tim novcem Uljanik je završio ligu, te kao 12. preskočio šestoplasirane Buježe, a da apsurd bude kompletan Ivetić ih je, u nastojanju da dohvate III HNL Zapad, i administrativno dokusurio. Ne naslađujem se tuđoj nevolji, ali Barbo je požnjao što je sam godinama sijao, zato tvrdim da će opet nasjesti na Žikovićeva obećanja.”

Previous articleIstra 1961 promašivala, Hajduk svoje šanse realirao
Next articleOdržan deveti Umag Open 2019