Home ISTRA Ostali sportovi VALAMAR TRAIL | Rabac sutra ugošćuje outdoor spektakl, više od 450 prijavljenih

VALAMAR TRAIL | Rabac sutra ugošćuje outdoor spektakl, više od 450 prijavljenih

Sutra se u Rapcu održava velika outdoor manifestacija – Valamar Trail. Ne treba ni posebno naglašavati da je prijavljenih više od 450 što samo potvrđuje koliko je ovaj sportski događaj narastao i postao priznat.

Valamar Trail poznat je po stazama koje ljepotom oduzimaju dah, ali su također veoma zahtjevne i naporne. Također, manifestacija je uspjela zadobiti povjerenje lokalnih i internacionalnih trkača i u vrlo kratko vrijeme se razvio u jednu od najkvalitetnijih trail manifestacija u Hrvatskoj. Ovako su staze predstavljene na službenoj web stranici:

VALAMAR TRAIL RED
61,1 km | D+ 1.990 m | D- 1.990 m

O, da! Kraljevska staza će vam dati sve po što ste došli i više. Uski singlići, malo coasteringa, duboke šume, najviši vrhovi, najstrmiji usponi, kameni pakao, srednjovjekovni grad i najljepše panorame koje možete zamisliti.

VALAMAR TRAIL BLUE
35,1 km | D+ 1.160 m | D- 1.160 m

Staza za svih. Uživati ćete trčeći uz more, 35,1 km duga staza će vam dati upravo toliko da se navučete na prijavu za RED sljedeće godine.

VALAMAR TRAIL GREEN
11,2 km | D+ 440 m | D- 440 m

Najkraća staza, samo za trail početnike. Dugačka, ili bolje reći kratka, 11,2 km staza će vas iz Rapca odvesti prema vrhu Standar i natrag, a trčati ćete na našim najboljim stazama.

Prijave započinju danas u 18 sati u Girandelli u Rapcu i traju sutra do 10:45. Ipak, prva utrka, najduža RED počinje u 8 sati ujutro, a srednja BLUE u 10 sati. Najkraća staza, GREEN, starta u 11 sati.

Sjajni organizatori na čelu s Alenom Paliskom predstavili su i najbolja mjesta za navijanje, znajući da ni ove godine neće nedostajati gledatelja.

„Gledatelji daju manifestaciji sasvim drugačiju vibru i više su nego poželjni da dođu i poprate utrku. Navijanje je turbo pogon trail trkačima i kad bi birali, stalno bi trčali uz publiku. Naravno, navijači su dobrodošli i na naš mali Expo“, stoji na web stranici, a onda navode:

Najbolja mjesta za navijanje su:

PRTLOG – vrlo blizu plaže i dostupno vozilom

BARTIĆI – na brdu, dupla stanica, nije dostupno vozilom. Ukoliko želite doći i uživati u prekrasnom pogledu na Kvarner, morati ćete se prošetati do stanice, nije daleko – oko 200 m od parkinga u selu Bartići.

LABIN – na starogradskom trgu u Labinu. Tamo možete probati lokalne delicije u odličnom restoranu Velo Kafe, uzeti vrhunsku pizzu u Pizzeriji Napoli ili kušati maslinovo ulje i vino u enoteci Terra. Ali to nije sve! Muzej s replikom rudnika će dodatno začiniti vaš posjet Labinu, a panorama s Fortice je nešto što jednostavno ne smijete propustiti!