Home Rukomet Prva HRL Jug Valković predvodio Buzećane do pobjede u istarskom derbiju

Valković predvodio Buzećane do pobjede u istarskom derbiju

Dominantnom i stabilnom predstavom od prvog do posljednjeg trenutka, rukometaši Buzeta su večeras u istarskom derbiju Prve HRL Jug zasluženo slavili protiv pulske Arene.

Igrala se 20. minuta kada je Jakac pogodio za prvo veliko “odvajanje” domaćih – 11:8. Nakon toga do predaha gosti smanjuju na dva gola razlike, a onda početkom nastavka nova “bura” Buzećana – u 42. minuti je 22:18, nakon što su Puljani poravnali na 18:18.

Tada su se Buzećani odvojili pa u 51. Arian Bašić iz sedmerca zabija za 28:23, a četiri minute kasnije Karaulin gol za 30:24 rješava utakmicu napetosti.

Kod domaćina Raul Valković bio je sjajan s deset golova, a po pet su dodali Arian Bašić i Rene Skukan dok su kod Puljana od ostalih bolji bili Petar Grbac sa sedam te Lovro Jaman sa šest golova.

BUZET – Gradska dvorana – PRVA HRL JUG – 9. kolo – SUCI: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (oba Rijeka)

BUZET – ARENA PULA 32:28 (14:12)

BUZET: Draščić, Šegota V. 1, Karaula 2, Jakac 2, Skukan 5, Nežić 2, Valković 10, Krbavčić, Laković Agapito, Jermaniš, Črnac 2, Samardžić 3, Bašić 5, Dobša, Jović

Sedmerci: 4/5, Isključenja: 10 minuta

Trener: Ranko Silić

ARENA PULA: Krajcar J., Srdarević, Milutinović, Brečević, Marazović, Čuljak 2, Mikuličić 5, Lokvančić 2, Božić 4, Popović, Simetić 1, Hichri, Jaman 6, Krajcar D. 1, Kelecija, Grbac 7

Sedmerci: 3/4, Isključenja: 10 minuta

Trener: Velimir Tomašev


UMAŽANI UVJERLJIVI PROTIV KARLOVČANA, ČUDESNA UTAKMICA SINČIĆA

Danas su svoju utakmicu odigrali i Umažani koji su na domaćem parketu pobijedili Dubovac-Gazu. Na kraju je bilo 28:25, a u utakmici se posebno istaknuo Marin Sinčić s prezentacijom za pamćenje. Naime, u umašku pobjedu ugradio je čak 16 golova. Tomislav Bošnjak dodao je još sedam.