Home ISTRA Ostali sportovi Vanja Ruba i David Cerin za ostanak Valdebeka u utrci

Vanja Ruba i David Cerin za ostanak Valdebeka u utrci

Vadlebek je današnji “opasan” susret protiv Galižane okončao onako kako su momci planirali. Trobodom koji ih zadržava u opciji za borbu za sam vrh natjecanja, a do njega su stigli u prvom dijelu.

Već u petoj minuti Pavić je poslao dugu loptu preko zadnje linije Galižane, Mlakić je utrčao između zadnjeg igraca i golmana koji ga ruši, a sudac Josip Oroz neumoljivo je pokazao na bijelu točku s koje je David Cerin doveo Valdebek u vodstvo.

Nastavili su domaćini razigrano u potrazi za drugim pogotkom, pa je Damjanić uputio dugački pas po lijevoj strani na kojega je Tušek natrčao i precizno pogodio drugu stativu gdje je Ruba bio sam i odveo Valdebek do troboda.

No vrijedi spomenuti i kako su Galižanci imali svoje dvije prigode koje je Glavonjić “poskidao” Šverku i Moscardi te dao doprinos za trobod momčadi iz predgrađa.

Susret je fenomenalno odsudio Josip Oroz bez ijedne jedine pokazane javne opomene. Čast i njemu, ali i igračima obje momčadi na fair ponašanju i fair igri.


PULA – Stadion Aldo Drosina (umjetna trava) – 3. ŽNL JUG – 6. kolo – SUDAC: Josip Oroz (Pula), POMOĆNICI: Leonid Manojlovski (Štinjan) i Ivan Mikulić Franković (Ližnjan)

VALDEBEK – GALIŽANA 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Cerin 3′-11 m, 2:0 Ruba 21′

VALDEBEK: Glavonjić, Ruba, Damjanić, Radola A., Cerin, Brčina, Mlakić, Kontošić, Pavić, Tušek, Katović

još su igrali: Milošević, Radola V., Tomičić, Mujkić, Mitrović Hrvatin

Trener: nema prijave

GALIŽANA: Agaj, Oraščanin, Kinkela, Hasančić, Bonas, Moscarda P., Šahović, Moscarda S., Šverko, Vuković, Tomić

još su igrali: Delfar, Šahović, Tuka, Radulović, Čapalija

Trener: Areto Stoić