Home Nogomet Ostalo VAŽAN TJEDAN ZA IO NSŽI | Hoće li prošlotjedna šala ostati samo...

VAŽAN TJEDAN ZA IO NSŽI | Hoće li prošlotjedna šala ostati samo šala?

Osoba koju morate simpatizirati čak i kad se ne slažete s njom, Igor Žiković, bio je s druge strane telefonske linije kad mu se, pola u šali, pola u zbilji, obratio autor ovih redaka prije tjedan dana:

„Oprosti što sam nazvao ‘tvoj’ Izvršni odbor najgorim u povijesti NSŽI-a. Ovog sada neću ocjenjivati, strah me što nosi budućnost, da opet ne ureknem…“

Zaista, Izvršni odbor NSŽI-a jako je čudno tijelo. „Izvršni odbor je najviše izvršno tijelo Saveza“ stoji u Statutu NSŽI-a, ali ta rečenica je primjetna samo tamo – u Statutu. Naime, mnogi aktualni članovi IO-a stvari vezane uz rad Saveza doznaju s IstraSporta ili iz drugih medija, a njihov utjecaj na konačnu odluku ravan je utjecaju lokalnog HDZ-a na politiku Općine Pićan.

U ovom mandatu dosad je sve proteklo u znaku „podjele sredstava“ HNS-a vezano uz infrastrukturu gdje je najiskusniji od njih, Boris Fornažar, održao „malu školu demokracije“ za sve okupljene. No, kako se sada čini, ispred IO-a NSŽI-a sada je veoma važan tjedan koji bi mogao odrediti u kojem smjeru će istarski nogomet.

Nekoliko važnih odluka imaju za donijeti, od kojih će neke usmjeriti razvoj županijskog nogometa. Bez obzira koliko to neke od njih ne zanimalo ili koliko neki bili tu prisutni „pod prisilom“, ne bi bilo loše da se prije sjednice zapitaju – za koga smo mi ovdje?

Previous articleIstra ponovno ima dva prvoligaša!
Next articleIstra 1961 odradila prvi grupni trening nakon korone, 31 igrač se sprema za Rijeku i nastavak HNL-a