Home Arhiva Važno je imati Tomasa Černjula

Važno je imati Tomasa Černjula

U prvoj ovogodišnjoj kontrolnoj utakmici nogometaši Jedinstvo Omladinca su u međusobnom susretu dvije postave prikazali živu i dinamičnu igru koja je u potpunosti može zadovoljiti trenera Peršića.

 

Igralo se dva puta po trideset minuta. U najboljeg pojedinca susreta Tomasa Černjula kod bijelo plavih su se još istaknuli Pajković i Čudić. Kod žutih najbolji Kurtić, a bolji od ostalih: Robert Černjul, Nino Mohorović i Marić.

 

Nije bilo Tonia Vozile i Lazarića koji su zbog radnih obveza odradili jutarnji trening, a zbog ozljede su pauzirali Alex Šumberac i Matteo Celić koji su u vrijeme utakmice imali fizioterapeutski tretman.

 

Narednu kontrolnu utakmicu Jedinstvo Omladinac igra u petak 29. srpnja u 18:30 sati na svom stadionu u Nedešćini protiv momčadi Medulina 1921.

 

KONTROLNA NOGOMETNA UTAKMICA

NK JED.OML. A-NK JED.OML. B 2:1 (0:0)

MJESTO: Snašići IGRALIŠTE: Mjesno igralište GLEDATELJA: 10 TEREN: travnat-odličan VRIJEME: ugodno za igru

NK JEDINSTVO OMLADINAC – A BIJELO PLAVI (Sv.Nedelja): Batelić, Klapčić, D.Mohorović, Pajković, Teskač, Čudić, T.Černjul, Jurkić, Babić, Honović i Maras.  JOŠ SU IGRALI: Trajkovski TRENER: Nenad PERŠIĆ

NK JEDINSTVO OMLADINAC – B ŽUTI (Sv.Nedelja): Jurkota, Kurtić, Pavinčić, Dobrić, R.Černjul, Biočić, Martinčić, Miletić, Marić, N. Mohorović i Fejzić. TRENER: Robi ČALOVIĆ

STRIJELCI: 1:0 T.Černjul (32.), 2:0 T.Černjul (52.), 2:1 Fejzić (54.)

IGRAČ UTAKMICE: Tomas ČERNJUL (bijelo-plavi)

 

PRVO POLUVRIJEME

U prvom dijelu opasnije su prijetili žuti, no nisu uspjeli zatresti mrežu Batelića. Najprije je u trinaestoj minuti Miletić šutirao s vrha šesnaesterca, a lopta za malo otišla pored desne vratnice.

 

U sedamnaestoj Mohorović probija desni bok, zavrće pred gol, a Fejzić sam i potpuno neometan, sa sedam metara, šutira visoko preko grede. U dvadesetoj majstorski ubačaj Fejzića za Roberta Černjula koji također potpuno sam i neometan, sa nekih dvanaest metara, umjesto u nebranjeni dio mreže šutira ravno u Batelića.

 

U dvadeset šestoj prva prijetnja na suprotnoj strani. Pajković kratkom paralelom upošljava Tomasa Černjula koji se na vrhu šesnaesterca vješto oslobađa dvojice čuvara, ali nakon toga nepotrebno komplicira i odugovlači s udarcem pa prigoda odlazi u nepovrat.

 

DRUGO POLUVRIJEME

U drugoj minuti nastavka prva majstorija Tomsa Černjula. Honović ga je pronašao na nekih osamnaest metara, a on loptu poslao u lijeve rašlje nemoćnog Jurkote. U Četrdeset osmoj Honović izlazi sam pred Jurkotu ali njegov udarac s nekih dvanaest metara odlazi visoko preko grede.

 

Minut nakon toga na drugoj strani je „odapeo“ Robert Černjul, a lopta fijuknula tik pokraj desne Batelićeve vratnice. U pedeset drugoj trenutak odluke. Maras je srušen, opći je dojam unutar šesnaesterca ali je Čalović izvukao loptu na sedamnaest metara od kud Tomas Černjul gađa u maniri snajperiste, a kompletan živi zid i Jurkota samo pogledom prate loptu koja ponovno okončava u lijevim rašljama.

 

Čast žutih spašava Fejzić u pedeset četvrtoj minuti. Nino Mohorović je pobjegao po desnom boku, ubacio oštru loptu pred Batelića, ovaj je kratko odbio, no na njegovu žalost ravno na noge prvoj nedešćanskoj špici kojemu je bilo teže promašiti nego pogoditi.