Home HRVATSKA I SVIJET Tenis HR Večeras od 20:00 sati pobjednika će dati okršaj Lorenzia i Rubleva

Večeras od 20:00 sati pobjednika će dati okršaj Lorenzia i Rubleva

SHARE
Lorenzi Umag

Andrey Rublev još se jednom potvrdio kao najveća priča ovogodišnjeg Umaga i izborio prvo finale karijere od, vjerujem, mnogih. Pobjedi li u finalu, ući će u Top 50 tenisača svijeta.

Na NextGen listi najboljih igrača ispod 21 godine starosti probio se na četvrto mjesto i osvajanjem turnira pretekao bi i Bornu Ćorića umjesto kojega nastupa u Umagu.

Žrtva u polufinalu bio je Ivan Dodig koji je pružio svoj maksimum, ali nije preživio 35 Rublevih „winnera“. Dodig je u nastojanju da skrati poene 18 puta izašao na mrežu i osvojio samo šest poena.

U prvome setu obojica su servise gubili dvaput, a u „tie breaku“ bio je učinkovitiji Rublev (7:4). U nastavku meča Dodig je bio nemoćan čak i na svom servisu unatoč 72% ubačena prva servisa. Iskoristio ih je tek 54%, a uz to nije osvojio ni jedan poen na drugom servisu. Dvaput je izgubio servis za konačnih 6:7, 1:6.

Rublev je postao prvi „lucky loser“ u finalu nakon 2010. i Marcela Granollersa u Valenciji. Osvoji li naslov biti će prvi nakon 2009. i Rajeeva Rama u Newportu.

U drugom polufinalu i talijanskom ogledu očekivano je slavio Paolo Lorenzi koji je time izborio drugo finale sezone (Quito) i ide po drugi naslov karijere nakon slavlja prije točno godinu dana u Kitzbuhelu. Za to mu je danas trebalo dva sata i 36 minuta.

Krenuo je glatko sa 6:2, 4:2 protiv 104. igrača svijeta Alessandra Giannessija, a potom izgubio šest od idućih sedam gemova. I kad se činilo da je na najboljem putu prema porazu preokrenuo je trend i izgubio samo još jedan gem do kraja meča. Dakle, sutra dobivamo 22. pobjednika Umaga u 28. izdanju.

U finalu parova novu dramu su kreirali Tomislav i Marin Draganja, ali ovoga puta bez „happy enda“. Sa dva „breaka“ Guillermo Duran i Andres Molteni osigurali su prvi set. Drugi set presudio je „tie break“ u kojemu je hrvatski par bio uspješniji, ali su zato Duran i Molteni bili na visokom nivou u „super tie breaku“ sa 10:6. Obojica su osvojili svoje treće titule u parovima i prvu zajedničku. Nedjeljno finale singla na rasporedu je u 20 sati.