Home Boćanje Ostalo Večeras se u Funtani igra finale boćarskog Kupa Istre

Večeras se u Funtani igra finale boćarskog Kupa Istre

SHARE

U srijedu, 12. lipnja će se u Funtani s početkom u 19.30 sati odigrati finalni susret Kupa Istre. U borbi za naslov pobjednika sučeliti će se domaći drugoligaš Funtana i aktualni viceprvak Hrvatske Pula.

Za oba kluba bi osvajanje trofeja bila kruna iznimno uspješne sezone, premda moguće je ne i jedinog, s obzirom na to da će pobjednik županijskog kupa steći pravo nastupa na turniru Kupa Hrvatske, koji će se 29. lipnja odigrati u Benkovcu i tamo imai prigodu osvojiti i drugi ovosezonski trofej.

Funtanjanima su do kraja ligaškog dijela sezone u Drugoj HBL sjever, u kojoj će sigurno osvojiti titulu viceprvaka, preostala još dva kola u kojima još samo teorijski mogu ugroziti prvo mjesto Marinića. Stoga bi im osvajanje kupa došlo kao šlag na tortu uspješne sezone.

Funtanjanski boćari u dosadašnjem su dijelu kupa prvo u četvrtfinalu na gostovanju pobijedili novog prvaka Druge IBL sjever Juricane 7:2, a potom su u polufinalu na domaćem terenu napravili iznenađenje eliminiravši prvoligaša Pazina rezulatom 5:4. Drugoligaš se sada nada u finalu prirediti još jedno iznenađenje proiv najtežeg suparnika cijele ove sezone.

Puljanima je pak prvi naslov prvaka Hrvatske izmakao za dlaku, porazom od Istre Poreč u finalu završnog turnira Prve HBL 16:10, koji je odigran upravo u njihovoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda.

No pulski su boćari svoju odličnu sezonu nadopunili vrlo dobrim nastupima u svom premijernom nastupu u europkom Kupu prvaka u kojem su prvo u osmini finala eliminirali talijanski Gaglianico, s čime su sami sebe nagradili s još dva susreta u četvrtfinalu sa aktualnim prvakom Europe, francuskim Saint Vulbasom.

Pula je u dosadašnjem dijelu kupa prvo u četvrtfinalu očekivano na gostovanju pobijedila Vrh 7:2, a potom je u polufinalu, u reprizi finala prvenstvenog play offa kod kuće savladala Istru Poreč 7:2 i tako joj barem dijelomično uzvratila za poraz u finalu doigravanja za državnu titulu. Da bi sezone bila odlična klubu s Verude nedostaje još trofej pobjednika Kupa Istre za koji je, bez obzira što se igra u Funtani, prvoligaš ipak favorit.