Home Nogomet Prva ŽNL Istra Vedran Vlačić: “Samo želim da odigramo bez stresa!”

Vedran Vlačić: “Samo želim da odigramo bez stresa!”

FOTO: Tea Juran

Uvjerljivo najveće iznenađenje prvog kola Baćac Winery Prve ŽNL bila je pobjeda Rapčana u Vrsaru. Rabac je u sezonu krenuo, dojam je, ponešto oslabljen u odnosu na lani, prije svega odlaskom Vidasa.

Nakon prvih 90 minuta, momčad Vedrana Vlačića ima na kontu tri boda, a jasno je, iz Vrsara se bodovi najčešće ne uzimaju lako. „U Vrsar smo krenuli s namjerom da se prezentiramo čim bolje, obzirom na odrađene pripreme i radne obaveze. Ono što smo trenirali, odradili smo dobro, ali nedostajale su nam i pripremne utakmice, nismo odradili kako smo željeli“, rekao je na početku trener najugodnijeg iznenađenja prvog kola.

U Vrsar su stigli s jasnom namjerom: „Postavili smo se u dva bloka, čvrsto u sredini te da „držimo nulu“ što više. Nažalost, primili smo gol iz, recimo, naše greške, ali smo se i vratili, odnosno izjednačili do poluvremena. Na poluvremenu smo se presložili, ukazali si na uočene greške i nastavili dalje igrati. Kako je vrijeme odmicalo bili smo sve opasniji, a zamjene su odlično reagirale.“

Vlačić priznaje kako je moglo biti svega: „Posljednji napad imali smo malo i sportske sreće jer je u njihovom „va banqueu“ lopta očešala vratnicu, ali mislim da smo tu sreću i zaslužili.“

Što sezona nosi Rapcu? „Samo želim da odigramo bez stresa, promoviramo mlade igrače te da se kroz rujan kompletiramo“, zaključio je Vlačić čija momčad sada na svojoj Mestalli dočekuje Ližnjan, u nedjelju od 17 sati.

U tom terminu još se igraju susreti na Kunfinu u Rovinjskom Selu, Dajli i Vinežu, dok su u subotu na rasporedu okršaji Velog Vrha i pulske Istre te onaj na Suhači gdje gostuje Muntić, također od 17 sati. Jutarnja matineja u nedjelju donosi derbi Štinjana i Vodnjana.

BAĆAC WINERY PRVA ŽNL – 2. kolo:

Veli Vrh – Istra Pula

Smoljanci Sloboda – Muntić

Dajla – Marčana

Mladost /RS/ – Potpićan Učka ’72

Rabac – Ližnjan

Iskra – Vrsar

Štinjan – Vodnjan

Previous articleHR NOGOMET MOMČAD KOLA | Ovo je najboljih 11 za prvo kolo, vi birate najboljeg igrača kola!
Next articleČekaju nas dva atraktivna četvrtoligaška, ali i istarska, derbija