Home Nogomet Četvrta HNL Zapad Veli Vrh će u novu sezonu bez Nevena Špiranca

Veli Vrh će u novu sezonu bez Nevena Špiranca

SHARE

Dugo je trajala opcija, odnosno mogućnost nastavka igranja Nevena Špiranca u novom četvrtoligašu. Trudili su se i u Klubu, veliku je volju i želju imao i Špiranac, no jednostavno, zbog silnih poslovnih obaveza, ali i zbog rada sa mlađim dobnim kategorijama u njegovim Balama i Kanfanaru, popularni Špiro se oprostio od Velog Vrha.

Njegova uloga u Klubu nije bila samo uloga igrača. Njegova je uloga u posljednjih godinu dana bila mnogo više od toga. Igrač sa tolikim iskustvom, čovjek sa toliko pozitivnih karakteristika, svakom klubu predstavlja baš onu pravu sponu između trenera i momčadi, između momčadi i navijača, između momčadi i uprave. Na žalost, Špiro to više na Velom Vrhu neće moći.

U razgovoru sa njime, i on sam tužan je zbog odlaska. Pokušao sam si sve posložiti kako bih još barem jednu sezonu pomogao i Klubu i sebi u višem rangu natjecanja, no sada, u ovom trenutku to mi je neizvedivo. Turistička sezona je prilično zahtjevna, a nikada nisam bio lik koji bi izbjegavao treniranje i pripreme, jer jedino kada sam spreman kako treba, mogu biti od pomoći i sebi i momčadi. Razgovarao sam sa predsjednikom Perom Plavšićem i sve mu objasnio. Shvatio je i razumio stanje u kojemu se nalazim, na čemu mu još jednom zahvaljujem. Godinu dana na Velom Vrhu zaista mogu pamtiti kao jedan predivan period. Radi se o Klubu koji svakodnevno raste na svim poljima, o Klubu za koji će me vezati zaista lijepe uspomene, na čemu se svima posebno zahvaljujem” – rekao nam je Neven Špiranac u našem kratkom razgovoru.

Njegova karijera nije gotova, to smo uvjereni. Osoba sa takvom karizmom, osoba toliko snažno zaljubljena u nogomet, sigurno će nas još uveseljavati svojim prezentacijama. Na kraju samo možemo bez imalo zadrške konstatirati kako će sretna biti ona sredina u kojoj Špiro nastavi svoju karijeru.