Home Odbojka Ostalo Velik uspjeh 17. izdanja Međunarodnog odbojkaškog turnira povodom Dana Grada Umaga

Velik uspjeh 17. izdanja Međunarodnog odbojkaškog turnira povodom Dana Grada Umaga

Za vikend 29. i 30. travnja 2023. godine u umaškoj školskoj sportskoj dvorani, održano je 17. izdanje tradicionalnog Međunarodnog odbojkaškog turnira povodom Dana Grada Umaga, u organizaciji Odbojkaškog kluba Umag.

Ove se godine na turniru, koji se održava uz financijsku podršku Grada Umaga i Laserline-a te mnogih drugih donatora, natjecalo tristotinjak mladih odbojkašica, dvadeset šest ekipa, u okviru četiri kategorije, koje su u pratnji stručnog kadra, velikog broja roditelja i navijača, stigle iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Tako su nam, osim iz domaćeg Umaga, na turnir stigle ekipe iz Ljubljane, Domžala, Ankarana, Pule, Pazina, Vodnjana i Sarajeva.

Ovaj je umaški turnir jedan od najvećih turnira ovoga tipa u Hrvatskoj. Odbojkaško iskustvo te nova prijateljstva koje mlade generacije stječu tijekom ovog turnira, od iznimne su važnosti. Životni su to trenuci koji izgrađuju naše djevojke te ih čine boljim igračicama i ispunjenijim osobama.

Na službenom proglašenju najuspješnijih individualaca i ekipa prisustvovao je gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, koji je pohvalio organizaciju turnira te čestitao pobjednicima na izvanrednom uspjehu.

Tako su pobjedu u kategoriji djevojčica ove godine odnijele Pazinjanke, dok su slijedile djevojčice iz OK Tabor Ljubljana te OK Umag 1. U kategoriji mlađih kadetkinja ovogodišnje su pobjednice odbojkašice OK Novi Grad Sarajevo, slijedi ekipa OK Tabor Ljubljana te OK Vodnjan.

Kod kategorije kadetkinja najbolje su bile mlade Sarajke, drugo je mjesto pripalo ekipi OK Olimp Ljubljana, dok su trećeplasirane bile odbojkašice OK Pula. Kod juniorki pobjedu su ove godine odnijele odbojkašice OK Ankaran, slijedila je ekipa OK Tabor Ljubljana te domaćin OK Umag.

Ovim povodom proglašene su i najbolje igračice po kategorijama. Najbolje su igračice tako redom:

DJEVOJČICE

MVP1 Mia Jovičić – ŽOK Pazin

MVP2 Natali Smolica – OK Umag

MVP3 Tajda Krčman – OK Tabor Ljubljana

MVP4 Stella Pavli – OK Domžale

SUPER MVP – Lucia Grabrović – ŽOK Pazin

MLAĐE KADETKINJE

DIZAČICA Džejla Buljubašić – OK Novi Grad Sarajevo

LIBERO Lejla Memić – OK Novi Grad Sarajevo

SREDNJA BLOKERICA  Daša Gajić Cerar – OK Tabor Ljubljana

MVP – Mia Bezdrob – OK Novi Grad Sarajevo

KADETKINJE

DIZAČICA Sara Mešanović – OK Novi Grad Sarajevo

LIBERO Ena Barahovac – OK Novi Grad Sarajevo

SREDNJA BLOKERICA Teuta Mravičić – OK Pula

NAPADAČICA  Neža Pavlič – OK Olimp Ljubljana

MVP Limija Alispahić – OK Novi Grad Sarajevo

JUNIORKE

DIZAČICA Živa Labinjan – OK Ankaran

LIBERO Lili Pollak – OK Tabor Ljubljana

SREDNJA BLOKERICA Mia Grbas – OK Ankaran

NAPADAČICA Ema Stikić – OK Umag

MVP Tani Jurič – OK Ankaran

„U ime Odbojkaškog kluba Umag od srca zahvaljujem Gradu Umagu, Ustanovi za sport grada Umaga, Sportskoj zajednici grada Umaga, poduzeću Laser Line d.o.o., Plavoj Laguni, Cvjećarni Morena, kao i ostalim brojnim donatorima, volonterima te roditeljima igračica. Bez njihove podrške ovaj turnir ne bi ostvario ovako veliki uspjeh“, naglasila je predsjednica OK Umag Sabina Renko-Ilić.

Previous article| SRIJEDOM POŠTENO | Denis Išić: “Želimo što prije riješiti imovinsko-pravne odnose kako bi naš strani partner mogao krenuti s projektom izgradnje sportskog centra!”
Next articleUTAKMICA SEZONE | Poreč u subotu nošen podrškom s tribina mora pobijediti Goricu kako bi ponovno igrao europske utakmice!