Home ISTRA Nogomet Veliki derbi očekuje nas na Poljudu, sve ostale utakmice mnogo su manje...

Veliki derbi očekuje nas na Poljudu, sve ostale utakmice mnogo su manje bitne

Čitav će nogometni vikend proteći u sjeni onoga što će se događati na poljudskoj ljepotici ove subote od 18:00 sati. Naime, drugi puta ove sezone susreću se kandidati za naslov prvaka, od kojih je domaćoj momčadi imperativ pobjede izraženiji no ikada do sada.

Svojom, ali isključivo svojom krivicom, posljednja su dva kola uzeli mizeran jedan jedini bod, onaj u Puli, pa sada derbi čekaju sa velikim opterećenjem. Pobjeda je, čini se, jedino što će ih i nadalje držati relevantnim čimbenikom u utrci za naslov prvaka. Bilo koji drugi ishod iz temelja će opet potresti i zatresti Poljud i grad Split.

Najaviti sam derbi, lupetati o njemu u prazno, ne čini nam se kao idealni trenutak. Dinamo svakako stiže u solidnom raspoloženju na Poljud, ali i sa solidnim bodovnim odmakom desetak kola prije kraja. Livaja i društvo jednostavno nemaju drugi izbor nego ovu utakmicu dobiti, ako drukčije ne ide, barem na mišiće.

Ono što znamo je da kartoniranih u ovome trenutku nema ni kod jedne ni kod druge momčadi, kao i da će Dinamo vrlo vjerojatno biti lišen usluga Ademija i Ivanušeca, a Hajduk Krovinovićevih. Kako god bilo, vrijeme je za nogometni spektakl.

Naravno da ishod splitskog susreta mogu iskoristiti i druge dvije momčadi koje su također u ravnopravnoj borbi za naslov hrvatskog prvaka. Rijeka igra kod svoje “filijale” u Kranjčevićevoj i do pobjede će doći sa pola gasa, bez žutih kartona, dok će Osijek ugostiti Goricu.

Istu onu Goricu koja mjesecima nije uspjela doći ni do boda. No, sada, pod vodstvom Samira Toplaka vjerojatno se nešto u čitavoj priči preokrenulo. Ne zbog toga što je Rendulić bilo kakav krivac za loše rezultate Gorice, već zato što nakon sedam poraza ne postoji način da pokreneš ekipu. Toplak ih je pokrenuo protiv Dragovoljca, a pokušati će isto učiniti u Gradskom vrtu.

Kod Šibenika je jedino pitanje sa kojim će trenerom dočekati sudar sa Lokomotivom. Tamo se struka mijenja kao na tekućoj vrpci, pa ako Dejan Računica nekoga uhvati na zub prije sutra predvečer mogao bi biti smijenjen. Šalu na stranu, reći će neki, no ovo nije bila šala. Lokomotiva je puno mirnija u ovome trenutku, sezonu su odlično iskoristili za promociju mnogih mladih igrača, u prvome redu Marka Dabre i Lukasa Kačavende te dolazi na Šubićevac u potpuno opuštenom izdanju. Izdanju koje joj može garantirati neporaženost.

Previous articleSubota će donijeti odgovor na pitanje koje su mogućnosti Novigrada ovoga proljeća
Next articleOve subote Dubrova je domaćin državnom prvenstvu u krosu