SHARE

Za ljubitelje neizvjesnosti u SuperSport HNL-u večeras nije baš najbolje vrijeme. Naime, jedini ozbiljni pratitelj Dinama, splitski Hajduk, napravio je kiks u trenucima kada su već tri boda kod očito opasnog Šibenika već bila upisana.

Hajduk je poveo u 49. minuti. Marko Livaja vrhunskom je loptom pronašao Jana Mlakara koji iz ne baš najlakše situacije sjajno pogađa iz voleja za 0:1. Obzirom da je Hajduk u tim trenucima bio nadmoćan, očekivao se i drugi pogodak Splićana.

No, Dambrauskasova momčad se iz minute u minutu sve više povlačila, a posljednjih desetak minuta se utakmica igrala na polovici Hajduka, koliko god to zvučalo čudno za susret gdje je omjer posjeda lopte na kraju bio 39%-61%.

Ubacio je trener Čanadi u igru Ivan Dolčeka, igrača Hajduka na posudbi u Šibeniku, i to u 86. minuti. Deset minuta kasnije Delić je povratnom loptom pronašao Dolčeka na rubu šesnaesterca, ovaj se najprije oslobodio na šut lijepim „lažnjakom“, a onda ljevicom zatresao malu mrežicu za konačnih 1:1.

Mnogi će reći kako je ovo udarac koji Hajduku znači sve manje izgleda za ugrožavanje Dinama na vrhu, a sada prednost Zagrepčana iznosi devet bodova, iako Hajduk ima susret manje. Bilo kako bilo, ovo se nije očekivalo, a poznavajući zrak u Dalmaciji, ni Dambrauskas više nije toliko miran…