Home Nogomet Ostalo VIDEO | Macanovim golovima u Pazinu je pao Zagreb

VIDEO | Macanovim golovima u Pazinu je pao Zagreb

SHARE
Vedran Macan (FOTO: Regional Express)

Na današnji dan 09.05.1993. godine, nogometaši Pazinke odigrali su povijesnu utakmicu protiv NK Zagreba. Bio je to po odabiru HRT-a derbi kola koji je prenošen uživo, a Pazinka je pred 3500 gledatelja iznenadila Zagreb.

Danas pokojni Vedran Macan zabio je dvaput i Pazinka je pobijedila 2:0. Za Pazinku su igrali: Rebić, Tomišić, N.Kos, Grubišić, L.Zgrablić, Šušnjara, Pršo, Rajc (Borovac), Macan, Andevski, Seferović (Memić), a trener je bio Luka Bonačić.

Za Zagreb su igrali: Žitnjak, Da.Biškup, Dr.Biškup, Jurković, Čeko, Kalapač, Vukić, Bičanić, Jurčec, Špehar, Popović, uz trenera Josipa Skoblara. Navijači Pazinke napravili su odličnu atmosferu za koju je i pokojni komentator Boris Mutić imao samo riječi hvale.

Igrači Pazinke odigrali su odličnu utakmicu nakon koje su se našli na odličnom 9. mjestu od 16 klubova koliko ih je u sezoni 1992/1993 nastupalo u 1.HNL. Sezonu su završili na 11. mjestu s 25 bodova koliko su imali i deseta Segesta te Zadar, Radnik, Dubrovnik i Belišće koji su se našli ispod Pazinjana.