Treća ŽNL Istra

VINA PRSKALO TREĆA ŽNL JUG | Otprilike se može pretpostavljati tko ide po titulu, ali tko zna…

Kreće i južna skupina Treće ŽNL Jug. U prvom kolu odmaraju Barbanci, jedni od favorita za sam vrh, ako ne i najveći, obzirom na dovedene igrače na Mrzlicu i ozbiljan trenažni proces kojeg je uspostavio trener Dragan Načinović.

No, već nakon prvog kola ćemo vidjeti tko ima ambiciju s njima se „pogurati“ za poziciju koja vodi u viši rang. U subotu kolo otvaraju Cement i Šišan. Domaćin je favorit, međutim, treba reći kako su Šišanci ovog ljeta registrirali čak sedam igrača pa je teško reći kakvi će doći u Viškoviće. Cement ima i kvalitetu i brojnost te ga možemo nazvati pritajenim favoritom možda i cijele lige.

U nedjelju ujutro, od 10:30, u Snašićima će derbi Labinštine igrati Polet i Raša 1938. Da su kompletni, Snašićanima bi na svom terenu dali i prednost, ali imaju ozbiljnih problema s ozljedama, a gosti iz Raše imaju kvalitetu, to nije sporno. Dolaskom Macure igrača, Mešanovića, Matulje i ostalih, sigurno imaju što reći na svakoj utakmici u ovoj ligi.

Nedešćina će nakon dugo vremena ugostiti službenu utakmicu – u nedjelju od 17 sati stiže Galižana. To su dvije momčadi koje su možda i najveća nepoznanica pred novu sezonu. Nedešćani ovise o sastavu u kojem će nastupiti, a Galižanci su na svojevrsnoj prekretnici pa će biti zanimljivo vidjeti u kojem će ovo smjeru.

U isto vrijeme Plomin gostuje u Kujićima kod Manjadvorci. Isti klubovi već su igrali u Kupu Istre, okončano je pobjedom 4:5 gostiju, ali jasno je, ovdje utakmica može otići prema bilo kojem ishodu.

Manjadvorci imaju kako zaprijetiti, pogotovo preko Pliška, a Plominu je najvažnije da je novi trener Malić zaustavio slobodan pad, nakon ispadanja iz Druge ŽNL i „žuti“ iz plominskog zaljeva sigurno će imati mirnu sezonu, pogotovo kada se dodatno uigraju.

VINA PRSKALO TREĆA ŽNL JUG – 1. kolo:

Cement – Šišan

Polet – Raša 1938

Jedinstvo Omladinac – Galižana

Manjadvorci – Plomin

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031