Home Arhiva Vinežani kaznili taktički neodgovornu igru

Vinežani kaznili taktički neodgovornu igru

SHARE

Iako su nastupili s pola momčadi koja nastupa za seniore, a u završnicu ušli s tri gola prednosti, nogometaši Rudaru su, ponajviše zahvaljujući konfuznoj i taktički neodgovornoj igri na sredini terena i u zadnjoj liniji, odigrali samo neriješeno protiv županijskog drugoligaša na Vinežu.

 

U domaćim redovima najbolji bio dvostruki strijelac Samid Čudić dok je kod gostiju, dok je igrao ozbiljno, najopasniji bio Adnan Subašić, također s dva postignuta gola.

 

KOS NIJE ŽELIO DATI SASTAV MOMČADI

Vjerojatno nezadovoljan pisanjem LabinSport-a oko odabira igrača za Rudarovu momčad i drugim dešavanjima na ovogodišnjoj Kvarnerskoj rivijeri trener juniorske momčadi labinskog kluba Nino Kos odbio nam je izdiktirati imena svoje početne postave i pričuva.

 

Imajući u vidu činjenicu da Kos svoj honorar dobiva od novca poreskih obveznika, koja u Rudar pritječu putem labinskog Saveza sportova, ostavljamo mjerodavnim u Zelenicama da procijene koliko je ovaj njegov potez, s obzirom na činjenicu da je navedenu informaciju suštinski uskratio čitateljima LS-a a ne potpisniku ovih redaka, kontraproduktivan.

 

KONTROLNA NOGOMETNA UTAKMICA

NK ISKRA-NK RUDAR juniori 4:4 (0:2)

MJESTO: Vinež IGRALIŠTE: Mjesno igralište GLEDATELJA: 50 TEREN: travnat-odličan VRIJEME: sunčano-toplo

GLAVNI SUDAC: Elvis BREČEVIĆ (Labin)

NK ISKRA (Vinež): Hađina, Mohorović, H.Ibrahimović, Muratović, A.Načinović, Batelić, D.Načinović, Vuković, Mesarić, Softić i A.Ibrahimović. JOŠ SU IGRALI: Benković, Peruško, Hujdurović, Bećirević, Samardžija, Čekada i Pamić. TRENER: Dean NAČINOVIĆ

NK RUDAR-juniori (Labin): nismo u mogućnosti objaviti imena JOŠ SU IGRALI: nismo u mogućnosti objaviti imena TRENER: Nino KOS

STRIJELCI: 0:1 Subašić (7.), 0:2 Subašić (23.), 1:2 Pamić (50.), 1:3 Ružić (60.), 1:4 Stepčić (65.), 2:4 Čudić (75.), 3:4 Bećirević (80.), 4:4 Čudić (88.)

IGRAČ UTAKMICE: Samid ČUDIĆ (Iskra)

 

PRVO POLUVRIJEME

Labinjani su do početne prednosti došli već u sedmoj minuti kad je Subašić, nakon ubačaja iz kuta, spretno glavom pogodio nebranjeni dio vineške mreže. Već u dvadeset trećoj Subašić ponovno trese mrežu Hađine i odvodi svoju momčad na odmor s dva gola prednosti

 

DRUGO POLUVRIJEME

U petoj minuti nastavka Dean Načinović ubacuje iz kornera, a Panić trese mrežu Rudara i dovodi svoju momčad na gol zaostatka. No, to je trajalo svega deset minuta. Subašić je u solo prodoru prošao vratara Benkovića, ali otišao suviše desno, no uspješno je loptu ubacio pred gol, a Ružić bio brži od jednog domaćeg igrača i pospremio je u praznu mrežu.

 

U šezdeset petoj se činilo da je susret riješen. Stepčić je „opalio“ iz slobodnjaka s nekih dvadeset pet metara, a Benković samo pogledom ispratio loptu koja je završila u rašljama.

 

I kad se činilo da će mreža domaćina biti napunjena do vrha dolazi petnaest minuta totalne konfuzije u gostujućim redovima. Nedisciplina i taktička neodgovornost omogućili su Vinežanima tri gola za konačnih 4:4.

 

Najprije je u sedamdeset petoj pogodio Čudić s vrha šesnaesterca, da bi deset minuta nakon toga Bećirević doveo domaće na samo gol zaostatka. Minimalnu prednost Labinjana u potpunosti je anulirao Čudić svojim drugim golom na utakmici kojeg je postigao iz slobodnog udarac sa dvadeset pet metara.