Home Nogomet Prva ŽNL Istra Višnjanci se pod hitno moraju presložiti i resetirati, a Potpićanci samo nastaviti...

Višnjanci se pod hitno moraju presložiti i resetirati, a Potpićanci samo nastaviti svojim utabanim smjerom – sve su bolji!

Potpićan Učka ’72 dugo vremena nije djelovao ovoliko stabilno i dominantno, a da s druge strane nije stajala neka „razbijena“ i “prežaljena” momčad.

Višnjanci su i danas, ovako oslabljeni bez Bonace i Kastratija, pokazali kako imaju kudikamo veći potencijal i kvalitetu od četiri boda na kontu. Vidi se kako tu ima itekako kvalitetnih igrača, ali djeluju „raštimano“.

S druge strane, Potpićanci su mlada momčad, i to više nego što se doima, jer nakon ovakvih susreta Vita Jurana ili Antonia Paliske, rijetki će se sjetiti kako su to 18-godišnjaci. Uz to, kada ovakav dan ima Patrik Pincin, onda je svima u Prvoj ŽNL problem s Potpićancima, koji su također igrali bez tri prvotimca – Celića, Gržanića i Simića.

U osmoj minuti danas raspoloženi Rinat Pamić prošao je svog čuvara i ušao u šesnaesterac, ali onda loptu poslao za malo pored vratnice višnjanskog gola. Nakon 25 minuta Potpićanci su imali više od igre, vidljivo kvalitetni Hrvatin kod gostiju bio je odsječen, a Banko je danas igrao na lijevom krilu pa su bili pomalo sterilni.

I onda, u 27. minuti Patrik Pincin najprije gubi loptu na sredini terena, pa je ubrzo i osvaja te vidi prazan prostor u obrani gostiju. U sprintu je stigao ispred gola Mihalića i efektno pogodio malu mrežicu za 1:0.

Taman prije predaha, Antonio Fornažar je izveo korner na peterac, a Paliska glavom loptu šalje malo preko gola. Jedinu prigodu na utakmici Višnjanci imaju u 52. minuti. Banko je uposlio Hrvatina, a u posljednji čas udarac zajednički blokiraju Paliska i vratar Begić.

U 75. minuti gosti griješe, Pamić uzima loptu i u trku prolazi po lijevoj strani, a onda ulazi u šesnaesterac i idealno poslužuje Tonija Braušića koji s peterca pogađa za 2:0 Potpićanaca. Do kraja susreta još je i Pincin zatresao vratnicu.


POTPIĆAN – Igralište Dumbrova – 1. ŽNL – 12. kolo – SUDAC: Sandi Orbanić (Žminj), POMOĆNICI: Dorijano Marić (Rovinj) i Florian Belavić (Salakovci)

POTPIĆAN UČKA ’72 – VIŠNJAN 1957 2:0 (1:0)

Žuti kartoni: Pincin (Potpićan Učka ’72) Koraca, Bratović, Pavletić (Višnjan 1957)

Strijelci: 1:0 Pincin 28′, 2:0 Braušić 76′

POTPIĆAN UČKA ’72: Begić, Juran V., Fornažar S., Paliska, Putinja, Burul, Fornažar A. (78. Celić), Funčić (59. Braušić), Pamić, Pincin

Trener: Robert Fable

VIŠNJAN 1957: Mihalic, Banko M., Mamuzić (46. Franjul), Koraca M., Žiković, Banko G., Kotorac, Bratović (67. Pavletić), Koraca R. (81. Mance), Jehnić, Hrvatin

Trener: Nikola Stanić


Previous articleTin Pujić vratio branitelja naslova na lidersku poziciju
Next articleBriljantni Ližnjanci u nastavku izdominirali goste