SHARE

Momci iz Vižinade stigli su u Momjan sa željom da nastave pobjednički niz koji je prije ove utakmice iznosio osam pobjeda, a zadni su put poraženi upravo od Momjana na svom terenu ove jeseni.

Bio bi to sam po sebi dostatni motiv, ali i činjenica da ih samo pobjeda drži u igri za eventualno osvajanje naslova. Utakmicu je ipak bolje otvorio domaćin koji je imao jalovu inicijativu i određene prekide oko šesnaesterca gostujuće momčadi. S druge strane gosti su imali tri izrazite prilike. Najprije je Ritoša pogodio okvir vratiju,  udarac Alena Radešića s dvadesetak metara prolazi nekoliko centimetara od gola domaćina, a Marko Radešić unsituaciji “1 na 1” s vratarom ne uspijeva pogoditi cilj.

S takvim omjerom snaga na terenu stigao je predah. U drugom poluvremenu ništa novo, domaći razigraniji te se uglavnom oslanjaju na inspiraciju Pasara koji ili ubacuje iz prekida igre ili šutira izvan gostujućeg šesnaesterca. Vrijedi zabilježiti i nekoliko opasnih ubacivanja uz udarca  iz kuta od kada je najbliži pogotku bio Krešić u 65. minuti.

Trenutak odluke dogodio se u 78. minuti kada danas raspolozeni Alen Radešić ubacuje dugu loptu iz prekida te na drugoj vratnici pronalazi Vlašića koji glavom pogađa mrežu Momjanaca. Dojam je nakon svega da je pobjedu odnijela momčad koja je pokazala više htijenja u dvoboju koji je po kvaliteti pokazane igre sigurno zadovoljio gledatelje u Momjanu.

MOMJAN – Igralište Brec – 3. ŽNL SJEVER – 16. kolo – SUDAC: Tihomir Matković (Umag)

MOMJAN 1947 – VIŽINADA 0:1 (0:0)

Žuti kartoni: Francescon (Momjan 1947), Rakovac, Radešić, Vlašić (Vižinada)

Strijelac: 0:1 Vlašić 78′

MOMJAN 1947: Posavec, Loshi, Mirkovići, Pribac, Francescon, Pasar, Zaskoku, Jurišević, Feldad, Jugovac, Bartolić

još su igrali: Scherlich, Ciprić, Njemčok, Krešić, Brajko

Trener: nema prijave

VIŽINADA: Kozlović, Perhat, Radešić A., Flank, Vlašić, Bertoša, Ritoša, Radešić M., Grižon, Rakovac, Beato

još su igrali: Grižon, Momić, Ivančić, Krizmanić, Lončarić, Gasparini

Trener: Dalibor Radešić