Home Nogomet Treća ŽNL Istra Vodnjanci krenuli s pripremama, Britvić ima više od 20 igrača

Vodnjanci krenuli s pripremama, Britvić ima više od 20 igrača

SHARE
FOTO: Ghia Sport

Pod ravnanjem novog trenera Danijela Britvića seniorska momčad u subotu, 15. veljače odigrala je prvu prijateljsku utakmicu u ovoj godini i na svom travnjaku s 3:0 pobijedila goste iz Pule, ekipu Pula ICI. Golove su dali Ronaldo Rušiti i Đulijano Haliti dva.

A samo je proteklo 5 dana treniranja jer su “Bumbari” počeli s pripremama 10. veljače. Treniralo je prvih dana oko 18 nogometaša, a očekuje se priključenje još 4-5 igrača. U klub su se vratili Luca Beltrame, Nikola Nikić, Sajmon Balić, a iz drugih klubova su došli Azem i Selim Gušani, Manuel Karić, Jure Baraban, a iz Srbije je došao novi vratar Uroš Radonjić, koji radi u Puli.

Novi trener Britvić se nada da će momčad na kraju ovoga dijela prvenstva dovesti pri sami vrh tablice iako se  sada nalazi sa šest bodova pri dnu tablice i zbog kaznenih minus 6 bodova. Inače 1. veljače su počele s radom i sve omladinske ekipe: škola nogometa i ekipa U-9 koju vodi Drago Rivić, mlađi pioniri. Mlađe pionire U-13 koje trenira Senad Hajdarević, pioniri-U-15 trenira Željko Đijan, dok će veterani krenuti nešto kasnije.

Ovaj klub koji je među najstarijim u našoj županiji jer je osnovan daleke 1930. ove godine slavi 90 godina od osnutka. Predviđa se proslava pa se u Klubu nadaju potpori Grada Vodnjana u vidu donacije za organizaciju tog velikog jubileja. Trebalo bi do tada biti završena i električna rasvjeta oko travnjaka što u većini financira Grad Vodnjan i u manjem dijelu Nogometni savez istarske županije. Tako će se stvoriti uvjeti za normalno treniranje i tokom kratkih jesenskih i zimskih dana.

Troškovi vode za zalijevanje travnatog terena tijekom sušnih i vrelih ljetnih dana stvaraju veliki financijski problem pa se u Klubu nadaju da će imati razumijevanje u Sportskoj zajednici Grada Vodnjana i u vezi s tim.  Također se očekuje dogovor dvaju klubova oko podjele troškova zajedničkog korištenja terena i svlačionica od strane NK Peroj što se u 20019. nije dogodilo. (Anto Babić)