Home Rukomet Ostalo VOLIM RUKOMET – IGRAM RUKOMET | Mladi Rudar svoju manifestaciju doveo do...

VOLIM RUKOMET – IGRAM RUKOMET | Mladi Rudar svoju manifestaciju doveo do 11. izdanja

Ove srijede, 31. siječnja s početkom u 10:30 sati u SC Franko Mileta održati će se 11. po redu manifestacija Volim rukomet – Igram rukomet. Manifestacija okuplja učenike nižih razreda, od 1. do 4. razreda, dviju osnovnih škola, Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, s njihovim područnim školama Vinež, Kature i Rabac.

Glavni cilj manifestacije je popularizirati rukomet i sport općenito, ukazati najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticati motivaciju za bavljenje sportom, stvarati uljuđene navijačke navike prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

Prateći ciljeve, manifestacija je osmišljenja na način da se učenici podijele u četiri tima (crveni, plavi, zeleni i žuti) te nije važno iz koje škole su članovi pojedinog tima. Prema tome jedan tim čine djevojčice i dječaci iz različite škole sve s ciljem da se u prvi plan stavi igra, a ne rivalstvo među školama.

Timovi se natječu u dinamičnim igrama, osmišljene su razne štafetne igre s raznim pomagalima, zatim “mini rukomet“ te igra iznenađenja – igra različitih cikličkih kretanja i gađanja loptom u zadani cilj iz kretanja. Cilj je popularizirati rukomet kao sport te ukazati na važnost bavljenja tjelesnim i sportskim aktivnstima.

PROGRAM MANIFESTACIJE:

10:15 – 10:30
Dolazak djece u dvoranu

Svaka grupa koja se natječe ima svog domaćina koji ih uz pomoć učiteljica odvodi u svlačionice. Ostala djeca koja se ne natječu idu na tribine u pratnji učiteljice.

10:30 – 10:40
Otvaranje manifestacije

Domaćini ekipa izvode svoju ekipu u koloni jedan po jedan te se zaustavljaju u centru dvorane. Nakon pozdrava svim sudionicima manifestacije započinje natjecateljski dio.

10:40 – 11:00
Štafeta

Igraju se 4 štafetne igre, ukoliko sve ekipe imaju po jednu pobjedu igra se još 1 igra koja odlučuje pobjednika.

11:00 – 11:20
Turnir u Mini rukometu

Igraju se 3 utakmice po 5 minuta, dvije polufinalne utakmice i finale.

11:20 – 11:30
Igra iznenađenja

Svaka ekipa zasebno prelazi poligon gdje se mjeri vrijeme i preciznost.

11:30 – 11:40
Zatvaranje manifestacije

Proglašenje ukupnog pobjednika te pozdrav svim sudionicima manifestacije. Iz Mladog Rudara pozivaju sve roditelje, djecu i sve ljubitelje labinskog rukometa i sporta općenito da se pridruže ovoj manifestaciji.