SHARE

U novu sezonu županijski nogomet će ući s mnoštvom promjena, to je već sada jasno, a jedna od tih je, ako je i gram razuma, disciplinska komisija NSŽI-a.

Posao disciplinske komisije trebao bi biti vrlo jednostavan. Pronađi na koje se pravilo odnosi određeni prekršaj i odredi kaznu u skladu s pravilnikom. Zvuči jednostavno? E, čega je sve bilo protekle sezone…

Naslov je ironičan i humorističan, ne treba vraćati nikoga, iako je sigurno puno toga oprošteno, ali protekli disciplinac barem je vjerojatno bio upućenima jasan u svojim naumima. Uopće nije bila sporna njegova želja i namjera, što je ponekad nekima bilo ružno, ali će mnogi reći kako je bio konzistentan u svojoj nedosljednosti.

Za identične prekršaje kazne su znale biti različite. Ali, barem si znao na čemu si – imam simpatije prema tebi, prošao si ok. Nemam, nastradao si. Ali, i to je poštenije od ovog ‘ringišpila’ u koji smo se zapleli…

Dovoljno govori činjenica da Komisija za žalbe na kraju sezone poništava odluke Disciplinske komisije i vraća sve na početak zbog – proceduralnih pogrešaka. Figurativno, posljednji je to čavao u lijes ovog sastava Disciplinske komisije.

PS. Jednom članu smo poslali pitanja za intervju 29. travnja 2022. godine. Možda je slaba internetska veza u Puli pa mail još putuje. Ili to, ili član ima snažnu bol u preponskom dijelu za čitatelje IstraSporta, a samim time i istarski nogomet. No, dobro, čini se da nam ti odgovori više ni ne trebaju.