Home ISTRA Atletika Vratilo se dite materi – na Verudi održano treće Otvoreno prvenstvo Istre...

Vratilo se dite materi – na Verudi održano treće Otvoreno prvenstvo Istre u atletici

SHARE

Vratilo se dite materi – u subotu 14.09.2019. na stadionu SRC Uljanik – Veruda održano je treće po redu Otvoreno prvenstvo Istre u organizaciji Atletskog saveza Istre koje se bodovalo i održano je u sklopu 6. Kola Kvarnerske lige.

Tehnički organizator bio je AK Medulin koji je na sebe preuzeo tehničku organizaciju i provedbu natjecanja te se opet dokazao kao uigrana ekipa atletskih entuzijasta koji danas mogu organizirati svaku vrstu atletskih natjecanja pa i onih najzahtjevnijih kao što je prvenstvo na stazi.

Službeni delegat Hrvatskog atletskog saveza pohvalio je samu organizaciju i rad na terenu. Zašto se atletika vratila u Pulu, zato što već dugi niz godina nema natjecanja na stazi, onih pravih natjecateljskih, kompetitivnih, onih na koje dolaze drugi klubovi kojima je Pula uvijek ostala u lijepom sjećanju jer atletska ljepotica na Verudi to pruža, svakome tko jednom u sprintericama jednom kroči na Verudu.

Atletika je Puli cijelo ovo vrijeme, tu je ali ne u onom pravom sjaju, u ovom prošlom vremenu malo je zaspala, sakrila se od onih kojima atletika nije ljubav već interes i nešto usput. Ovo natjecanje pokazalo je da se može i da ima zaljubljenika koji to mogu i znaju odraditi.

Na natjecanju je nastupilo 250 atletičara i atletičarki mlađih natjecateljskih kategorija od najmlađih cicibana i limača sve do juniora, i to iz 10 klubova među kojima najuspješnijeg AK Kvarnera, najbrojnijeg AK Medulina i posebne goste iz AK Zaboka koji su potegnuli do sunčane Pule da bi se okušali na trenutno najvećem istarskom natjecanju na atletskoj stazi. Rezultate možete pogledati u biltenu na www.asi.com.hr.

Natjecalo se u 50 disciplina, iako ih je na programu bilo preko 70, što znači da se mora još više raditi na masovnosti i višestranoj pripremi mladih atletičara.

U službenom protokolu pri dodjeli odličja sudjelovali su mnogi poznati atletski treneri i sportski djelatnici, a moramo istaknuti posebnog gosta i osnivača pulske atletike, gospodina Radovana Kirina koji nam je izuzetna podrška pri svakom atletskom događaju, te ispred Županije tajnika Saveza sportova Istarske županije gospodin Matija Červeni. Sljedeće natjecanje bit će Otvoreno prvenstvo Istre u krosu koje će se održati krajem Listopada u Medulinu.