Home ISTRA Futsal Vrgorac iskoristio fantastičan dan Poračanina i umor Puljana, ali…

Vrgorac iskoristio fantastičan dan Poračanina i umor Puljana, ali…

Izvještaj s današnje uzbudljive utakmice možemo „odvesti“ u dva smjera. Onaj prvi, možda bezbolniji je reći kako je Senad Poračanin, vratar Vrgorca, u ovom susretu obranio čak 19 udaraca te bio sigurno prvo ime susreta, a svom klubu donio trobod.

I to bi bila istina. Treba reći svakako i kako su igrači Futsal Pule Stanoinvest u proteklih sedam dana odigrali s današnjom četiri utakmice i kako je jasan te očekivan pad u koncentraciji što im se dogodilo u ključnim trenucima.

Međutim, nakon 17 osvojenih bodova u 14 utakmica, moraju si priznati i kako neke stvari ne rade kako treba. Točnije, kako se današnja utakmica mogla i pobijediti. Prije svega, koštala ih je dekoncentracija u obrambenom dijelu, a možda najviše boli postavljanje na šestercu Govorka kada se „čuva“ igrač udaljen 13 metara od gola na aut liniji, a golmana ostavlja da brani gotovo pola gola – ponavljamo, udarac je sa sedam metara maksimalno.

Uz to, već sada postoji nekakav uzorak, može se reći kako se od mladog i motoričnog Petrušića ipak očekivalo nešto više te se za nadati kako će se „probuditi“ u ostatku prvenstva. Uz to, spomenimo kako je Daniel Moravac u desetoj minuti poravnao na 1:1 kada ga je lopta pogodila u šestercu, a nakon toga Puljani su stvarno bili bolja momčad veći tijek susreta.

Možda i nije u redu da ih „šamaramo“ sada kad ne ide, ali nekad je potreban baš „reset“ pred ključan nastavak prvenstva. Ne treba dramiti, poraz je sastavni dio igre, ali netko je omogućio Poračaninu da obrani preko deset lopti iz udaraca izvan deset metara. Kada se to dogodi, onda vratar počne „skidati“ ono što se i ne očekuje od njega.

Mateo Kozarić je zaslužio da spomenemo sjajan pogodak sa svoje polovice u 38. minuti za 1:3 koji je i rješio pitanje pobjednika, a do kraja susreta David Mataja je na asistenciju vratara Milanovića postavio 2:3.

PULA – Dom sportova “Mate Parlov” – SUPERSPORT HMNL – 14. KOLO – SUCI: Mateo Šimunov (Zadar) i Mario Lulić (Gospić) DELEGAT: Marijan Kozić (Viškovo)

STANOINVEST FUTSAL PULA – VRGORAC 2:3 (1:1)

Strijelci: 0:1 Gašpar 6, 1:1 Moravac Da. 10′, 1:2 Govorko 34′, 1:3 Kozarić 38′, 2:3 Mataja 39′

Žuti kartoni: Milanović, Osredkar, Mataja, Vukmir, Ramić, Grbić (Stanoinvest Futsal Pula) Gašpar (Vrgorac)

STANOINVEST FUTSAL PULA: Milanović, Osredkar, Mataja, Vukmir, Ramić, Moravac Da., Petrušić, Dujmović, Grbić, Galešić, Bilić, Prelčec, Cindrić, Lorber

Trener: Nijaz Mulahmetović

VRGORAC: Poračanin, Guilherme, Kirevski, Govorko, Bošković, Kozarić, Barišić, Gašpar, Jelavić, Martinac, Grbavac, Rašić

Trener: Saša Subotić