Home ISTRA Futsal Vrgorac preokretom nanio poraz Futsal Puli Stanoinvest

Vrgorac preokretom nanio poraz Futsal Puli Stanoinvest

SHARE

Futsal Pula Stanoinvest večeras je na teškom gostovanju u Vrgorcu poražena s 3:2 pa je momčad iz makarskog zaleđa preskočila Puljane na ljestvici. Gledali smo veoma zanimljivu i napetu utakmicu, pogotovo u smiraju kada su gosti igrali sa svojim vratarom Luketinom u polju.

No, nisu uspjeli u svom naumu, jer je u igri s pet igrača u polju nedostajalo koncentracije i ideje, ali mogu žaliti za boljim rezultatom jer su bili itekako ravnopravni kvalitetnom domaćinu. U devetoj minuti Despotovićeva momčad povela je golom Manola Bilića, ali Vrgorčani uzvraćaju preko bosanskohercegovačkog reprezentativca Josipa Boškovića za 1:1 u 13. minuti.

Nije se nego krenulo s centra, loptu uzima Miloš Stojković pa nakon samo nekoliko sekundi vraća gostima prednost – 1:2. Uslijedila je nešto oprezna igra, a i vratari su bili na nivou pa se i na predah otišlo s tih 1:2.

Novo krucijalno uzbuđenje događa se u 24. minuti kada crveni karton zarađuje Miloš Stojković pa Puljani „preživljavaju“ dvije minute s igračem manje. Uspjeli jesu, ali već u 27. minuti, ponovno Bošković strijelac i eto opet egala na semaforu.

Na asistenciju Guilhermea, Bošković u 33. minuti „kompletira“ svoj ‘hattrick’ večeras za slavlje Vrgorčana, a nakon toga je uslijedilo sedam minuta pulskog pritiska, pogotovo u igri s golman-igračem, ali nisu uspjeli probiti vrgorački ‘bunker’ i na kraju su domaći zasluženo bučno proslavili ovu teško stečenu pobjedu.


VRGORAC – Dom sportova – PRVA HMNL – 6. KOLO
SUCI: Tomislav Katinić (Slavonski Brod) i Siniša Ličinić (Orahovica)

VRGORAC – FUTSAL PULA 3:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Bilić 9′, 1:1 Bošković 13′, 1:2 Stojković 13′, 2:2 Bošković 27′, 3:2 Bošković 33′

Žuti kartoni: Bošković, Pervan (Vrgorac) Mataja, Vukmir, Luketin (Futsal Pula)

Crveni karton: Miloš Stojković 24′ (Futsal Pula, dva žuta kartona)

VRGORAC: Primić, Kraljević, Guilherme, Bošković, Martinac, Pervan, Stanković, Raos, Gašpar M., Marlon, Turić, Grbavac, Vukosav, Vučić

Trener: Krešimir Čubelić

FUTSAL PULA STANOINVEST: Luketin, Mataja, Bilić, Vukmir, Stojković, Moravac Da., Moravac De., Urošević, Hasanbašić, Hrgota, Lorber

Trener: Frane Despotović