Home ISTRA Futsal VRGORAC STIŽE U PULU | Mulahmetović: “Oni su ušli u pravi ritam,...

VRGORAC STIŽE U PULU | Mulahmetović: “Oni su ušli u pravi ritam, ali vjerujem da mi imamo snage za ta tri boda!”

Sutra, u petak 24. veljače, s početkom u 20:00 u pulskom Domu sportova Mate Parlov, igra se prvenstvena utakmica 14. kola SuperSport HMNL između Stanoinvest Futsal Pule te Vrgorca, kluba koji je već godinama u elitnom futsal društvu države.

Vrgorčane ne treba posebno predstavljati, u svom kadru trener Saša Subotić ima igrače poput vratara Poračanina, ali i Josipa Boškovića, legende hrvatskog futsala Duška Martinca te mlađe snage poput Kozarića ili Kirevskog. No, najveći protivnik Puljanima ovog petka mogu biti oni sami sebi:

„Sigurno je kako je glava još u Kupu, još se slažu emocije, napravili smo odličan posao i zaslužili su igrači to proslaviti. No, Vrgorac dolazi već u petak, nakon dva treninga, koja sigurno nisu dovoljna za adekvatnu pripremu. Ali, nećemo se žaliti, pokušati ćemo vratiti fokus, a bodovi nam trebaju te se nadam da su igrači svjesni toga. Sigurno će nam biti teško, emocionalno smo ispražnjeni, ali barem fizički nismo potrošeni, jer imamo široki kadar. Mislim da smo spremni za petak“, rekao je Mulahmetović te dodao kako neće biti kompletni.

Zbog kartona nedostaju Dean Moravac i Bernardo Difonzo, ali imamo dovoljan broj igrača. Pohvalio je Deana Moravca, rekavši kako mu je drago da se vratio i odmah pokazao kako njegov set vještina podigne kompletnu momčad.

„Vrgorac je jedna kvalitetna momčad koja sada puno bolje djeluje nego na početku prvenstva, kompletirali su se i djeluje da se više ne pate, ni s ozljedama ni s čim drugim. Pobjeđuju utakmice, skupljaju bodove te je vidljivo da su ušli u dobar ritam. Siguran sam da nas čeka težak zadatak”, kaže trener Puljana pa dodaje:

„Šalju puno lopti prema pivotu, gdje imaju odlična rješenja i tu nam sigurno prijeti opasnost. U prvoj su nas utakmici uvjerljivo pobijedili što nama daje dodatnu motivaciju kako bi uzvratili. Odličan su kolektiv, ali iako ne volim isticati pojedince, možemo reći kako Bošković realizira i najmanje šanse, doima se ponekad da „iz ničega“ postiže golove te ćemo sigurno morati obratiti pažnju i na njega. Ali, mislim da su na svim pozicijama dobro pokriveni. Očekuje nas vrlo teška i neizvjesna utakmica, ali vjerujem da imamo snage za ta tri boda koja bi nam sad bila od velikog značaja“, zaključio je Nijaz Mulahmetović, trener Stanoinvest Futsal Pule.