Home Nogomet Prva ŽNL Istra Vrsar doveo Kontošića, Medulin 1921 i Banjole se značajno pojačali

Vrsar doveo Kontošića, Medulin 1921 i Banjole se značajno pojačali

SHARE

Polako u sezonu kreću i nogometaši klubova iz Prve ŽNL. Danas smo “prošli” tri najbolje plasirana kluba iz prethodne sezone, i kako se čini, za naslov bi se ponovno mogli boriti isti…

Vrsarani kreću u ponedjeljak, 07. kolovoza, a promjena u kadru nemaju previše. Lokvančiću odlazak nije najavio nitko, a zasad jedino pojačanje je “probuđeni” Marko Kontošić, dosadašnji napadač Velog Vrha koji je kraj sezone odigrao kao “pod steroidima”.

S druge strane, Medulin 1921 izgleda jako ambiciozno i čini se da se polako spremaju za viši rang. Trener Alen Jurić poveo je svoju momčad u pripreme s prvim danom kolovoza, a momčad mu je napustio samo Mauro Čude, koji bi se mogao vratiti u Ližnjan. Međutim, rubrika “dolasci” sigurno Juriću i svim simpatizerima medulinskog kluba stavlja osmijeh na lice.

Srđan Lolić bio je standardni član Uljanika dok ga odatle nisu maknule neke zakulisne “igrice”, a povratnik Milivoj Simeunović je prije sezonu i pol bio prvo ime medulinske svlačionice. Kada se na to nadoda bivši kapetan Velog Vrha, Goran Urošević, tada je jasno da će Medulinci imati snažnu momčad. Prve obrise nove momčadi vidjeti će se naredne srijede kada igraju protiv četvrtoligaša iz Fažane.

No, ni susjedi iz Banjola ne djeluju ni mrvicu bezazleno. Ionako jaka momčad zasad nije izgubila nikoga, osim što je Škaro na probi u inozemstvu, a trener Dragan Tomić dobio je nekoliko ozbiljnih pojačanja. Prije svega, to je Piero Moscarda, lani igrač Rovinja, a sa Valbrune je stigao i Nikola Baltić.

Daleko najbolji vodnjanski “bumbar” u protekloj sezoni, Danijel Šimičević, lani strijelac 13 pogodaka u 22 susreta, također je stigao na Prematinku, a reaktivirao se i Ajdin Kamber pa će biti zanimljivo vidjeti koliko može Tomićeva momčad. Prvu provjeru imaju u srijedu, 09. kolovoza, kada su protivnik Uljaniku.