Home ISTRA Ostali sportovi Vrsarani četvrti na porečkom turniru; Jadran očekivano sugerirao igračima neigranje

Vrsarani četvrti na porečkom turniru; Jadran očekivano sugerirao igračima neigranje

SHARE

Hrvatski predstavnici na najjačem svjetskom amaterskom malonogometnom natjecanju, momčad Ville Vrsar, osvojili su odlično četvrto mjesto. Posljednjeg dana natjecanja odigrali su dvije utakmice.

Prvo su u polufinalu poraženi od poljskih prvaka Dynamic Toruna rezultatom 2:1. Treba naglasiti kako su igrači Vrsara veći dio utakmice vodili, ali u samoj završnici došlo je do preokreta. Domaći predstavnici imali su još nekoliko prilika s gomanom-igračem, ali nisu uspjeli doći do izjednačenja.

U utakmici za treće mjesto sučelili su se s latvijski FC Nikersima, a latvijci su slavili sa 5:3. Po završetku utakmice svoje dojmove iznio je kapetan Ville Vrsar Marin Romić: “Malo smo razočarani jer smo željeli otići do samoga kraja. Pogotovo zato jer su nas mnoge protivničke momčadi smatrale autsajderima. Smatramo da smo mogli bolje, ali dobili smo suspenziju od kluba u kojem igramo veliki nogomet i neki igrači su se uplašili te su odlučili da neće nastaviti natjecanje pa smo na kraju utakmicu za treće mjesto igrali sa svega šest igrača.”

U Vrsaru je utakmice naših predstavnika gledao i izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije Dino Kovač. Mnogi igrači su tijekom natjecanja isticali kako im njegova podrška mnogo znači, a nisu skrivali niti da bi se iduće godine voljeli naći na reprezentativnom popisu.

“Na izborniku je da odluči tko je najbolji i tko zaslužuje hrvatski dres, odnosno koga će pozvati u reprezentaciju. Neki reprezentativci su igrali ovdje i ispali su u osmini finala, a mi smo dospjeli do polufinala. Ako se netko od nas dokazao, to je na izborniku da prosudi”, rekao je Marin Romić iz Ville Vrsar.

“Pratio sam sve naše ekipe na ovome turniru, ima nekoliko zanimljivih igrača čija imena sam zapisao i razmislit ćemo o tim imenima kada dođe red za iduće reprezentativno okupljanje. Posebno me veseli što su ovdje zaigrale i legende futsala poput Patrika Drndića i Bojana Kubovića. Takvi igrači bi u ovom sportu trebali imati prednost, ali samo u slučaju da su fizički spremni. Nadam se da će se sve više igrača s futsala odlučiti zaigrati kod nas jer je ovo zanimljiv sport, a postoje svjetska prvenstva i Lige prvaka, isto kao i u futsalu”, istaknuo je Dino Kovač, izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije.

Za kraj spomenimo kako su naslov najbolje svjetske klupske momčadi u Socca Ligi prvaka u Poreču osvojili igrači poljskog Dynamic Toruna koji su u finalu svladali Kluge Team Plock rezultatom 2:1.