Home ISTRA Tenis Vruća konkurencija u Umagu: Dolazi i Holger Rune!

Vruća konkurencija u Umagu: Dolazi i Holger Rune!

Piše: Lari Zahtila

Bilo je to napeto četvrtfinale Roland Garrosa. Mlađahni Holger Rune dobro je priprijetio favoriziranom Casperu Ruudu. Ipak, Ruud je uzeo tie-break u trećem setu i potom četvrtim setom potvrdio prolaz u polufinale. Rune je taman dva dana ranije pobijedio moćnog Stefanosa Tsitsipasa i ambicije su narasle.

Prošlo je od toga desetak dana i sada je Rune 28. na ATP listi i činjenica da je potvrđen kao jedan od nositelja ovogodišnjeg Umaga stvarno je lijepa vijest. Ove godine je na zemlji u Munchenu igrao svoje prvo finale i osvojio svoj prvi naslov.

Stoga, na njega treba ozbiljno računati i u Istri. Inače, Rune je lani igrao u Umagu s pozivnicom pošto tad nije bio u Top 200 na ATP listi, a na startu turnira ispao je u tri setova od Radua Albota.

Nekoliko dana ranije organizatori Umaga potvrdili su dolazak dvojice rado viđenih sudionika ovog turnira. Radi se o Borni Ćoriću i Fabiju Fogniniju. Obojica su mnogo puta nastupili u Umagu.

Pritom je Fognini zabilježio finale 2013. te naslov 2016. godine. S druge strane, Ćorić je još uvijek na mukotrpnom putu povratka u formu nakon ozljede te bi bilo idilično da upravo u Umagu „proradi“ kao nekada. Dakle, lista igrača koja uključuje Carlosa Alcaraza, Jannika Sinnera, Runea, Ćorića i Fogninija jak je adut ovogodišnjeg Umaga.

Previous articleNa ovogodišnjem Dream Cupu čak 68 selekcija iz četiri države, u Poreč dolazi više od tisuću mladih nogometaša!
Next articleINTERVIEW, Damir Grunbaum, predsjednik NK Umag: “Umag raste u svim, ali doslovno u svim segmentima!”