SHARE

Imamo li u vidu kako bi Šibenik vrlo vjerojatno mogao do pobjede u Kranjčevićevoj protiv Hrvatskog Dragovoljca, jasno nam je da bi i Istra 1961 morala svladati Lokomotivu kako bi zadržala nadu u to da se ove godine do kraja može pomaknuti sa pozicije broj devet za koju je očito pulska momčad pretplaćena.

I to je jedino što je naoko bitno za subotnji susret. Kažemo naoko, jer nam se ipak nekako više čini da je mnogo bitnije može li Alaves u narednih pet kola dostići zaostatak od šest bodova koliko mu bježi pozicija koja ih održava u ligi dogodine. Jer mnogo će toga, posebno što se financijskih prilika u Puli tiče, ovisiti o ostanku Alavesa u La Ligi.

Ono što momčad očekuje je svakako zahtjevni susret protiv Villareala kojega momci trenera Julia Velasqueza igraju 30. travnja. No, nakon toga dečki iz Vitorie Gasteiza za suparnike imaju društvanca koja bi mogli svladati. Redom, odlaze u goste Celti, stiže im Espanyol, na gostovanje će kod Levantea, a za kraj im je ostao dvoboj protiv Cadiza.

Ukoliko izvuku maksimum iz ovih pet susreta i pulska će se budućnost činiti mnogo optimističnija.Susret je na rasporedu u subotu sa početkom u 17:00 sati, a dvoboj Istre 1961 i Lokomotive “odsvirati” će Dario Bel iz Osijeka sa svojim pomoćnikom Goranom Patakiem koji stiže iz Đakova, dok je druga zastavica Kruno Šarić iz Županje. Iz VAR sobe nadgledati će njih trojicu Ivan Bebek iz Rijeke te AVAR Luka Pajić iz istoga grada.