Home Nogomet Istra 1961 Za prave nogometne sladokusce – Derby della Učka

Za prave nogometne sladokusce – Derby della Učka

SHARE

Sutra od 18:55 na rasporedu je 69. Derby della Učka. Nakon rezultatski fenomenalnog otvaranja sezone kod obje momčadi, te prikazane nadasve kvalitetne i konkretne nogometne igre, nakon dugo vremena, ako se odmaknemo od prošlogodišnjeg polufinala hrvatskog nogometnog Kupa, čeka nas neizvjestan susret.

Puljani su u susret protiv Hrvatskog Dragovoljca ušli savršeno. Do poluvremena su okrunili fenomenalnu igru sa tri pogotka, ali su i u nastavku bili opasni, koliko god su smirili sam podražaj nogometne igre te zadovoljni prikazanim u prvome dijelu utakmicu mirno priveli kraju.

Rijeka je, s druge strane, ne dominantno, ali zasluženo slavila protiv Gorice. Koliko god da je Gorica pružila možda ponajbolju partiju cijeloga prvoga kola, Rijeka je svoje prigode iskoristila i poentirala, a nogomet se u prvome redu igra za golove.

Sasvim je solidnu prezentaciju riječka momčad pružila i protiv Gzire United, koliko god trener Tomić nije pretjerano zadovoljan bio samom igrom. U svakom slučaju dva dobra rezultata Rijeke, te odličan ulazak u sezonu Istre 1961, garantira samo jedno – pravi Derbi za Učku.