Home ISTRA Ostali sportovi “Zabrana dječjeg sporta je najgora, tražite ukidanje te besmislene mjere odmah!”

“Zabrana dječjeg sporta je najgora, tražite ukidanje te besmislene mjere odmah!”

SHARE

Matematičar, investitor i analitičar Nenad Bakić učestalo komentira društvenu zbilju povodom koronavirusa. Danas je poslao snažnu poruku koju prenosimo u cijelosti.

Evo zaista odličnih vijesti za djecu, roditelje i one koji se boje širenja epidemije zbog djece – nekoliko novih i jako relevantnih istraživanja.

  1. Upravo je izašlo najveće do sada istraživanje na konkretnim slučajevima, oko 2 milijuna djece 1-16 u Švedskoj u proljeće, koja nije zatvorila škole (i djeca nisu nosila maske). Nažalost 65 djece je umrlo u tom periodu, ali ni jedno s Covidom. Također, učitelji nisu imali veću šansu završiti na ICU, nego, štoviše, manju!
  2. Izašlo je i veliko istraživanje u SAD. Koristeći praćenje kontakata našli su puno prijenosa zaraze u zajednici, ali jako malo u školama, od kojih ni jedno (!) od đaka prema učiteljima. (Link u komentaru.)
  3. Podsjećam i na veliko istraživanja u Škotskoj s 300.000 ljudi koji imaju djecu u obitelji. Vjerojatnost hospitalizacije za takve ljude je bila MANJA. Ovi ‘čudni’ rezultati imaju vjerojatno veze s nekim kros-imunitetom kod djece od drugih koronavirusa.

Ova istraživanja na stvarnim populacijama su vrijednija od modela. Međutim, prije par dana je izašao model najuglednijih znanstvenika od svih epidemiologa, Ionnidisa, i ostalih autora, koji NE nalaze statistički značajan doprinos širenju od škola.

Moram upozoriti da po FB kruži i nekoliko istraživanja koja su izrazito manipulativna, bazirana na modelima, a koja zajedno promatraju sve edukacijske ustanove (zajedno osnovne škole i fakultete) te onda na osvovu širenja na fakultetima ‘zaključuju’ kako su i osnovne škole opasne! Iako su peer-reviewed, neka od njih su tako loša da ne uzimaju u obzir sezonalnost – rađena su prema podacima u proljeće i ‘zaključila’ da je zaraza pala zatvaranjem svih edukacijskih ustanova, a ona je, baš kao i kod nas, otišla proljećem.

TAKOĐER, maske nemaju što tražiti u učionicama! Čak i zemlje koje su puno više koronaške od nas nisu uvodile maske u učionice.

Djeca su najveće žrtve ove krize, zatvaranje škola (i prelazak na lošu online nastavu) im trajno narušava perspektive u živout (isto link u komentaru), to je društveno najskuplja ‘mjera’. Uočite da su za zatvaranje škola uglavnom moralisti i pobornici lockdowna (iako bi bi oni sada trebali pobjeći u mišju rupu nakon što su očito bez ikakve potrebe tražili ‘najoštrije mjere’) koji nemaju djecu u školama.

Jedna od najgorih, mizantropskih mjera, je zabrana dječjeg sporta. Pišite svom ‘nadležnom’ političaru, saborskom zastupniku ili kome već, i tražite ukidanje ove besmislene mjere ODMAH! Udružite se u FB grupe, podijelite po zastupnicima i šaljite im emailove, jedan po jedan, ne zbirni.

Ako ste zainteresirani za dobrobit svog djeteta, kao i smanjenje nejednakosti u društvu (jer online školovanja povećava nejednakosti, isto link u komentaru) podijelite ovo na što više adresa.

Morate razumjeti i zašto oštromjeraši žele da djeca ne idu u škole. Sad kad se njihova agenda pokazala potpuno promašenom, važno im je održavati psihozu preko onoga navrijednijeg, najranjivijeg – djece. No, dosta je bilo oštromjeraškog iživljavanja na djeci“, stoji u Bakićevom obraćanju.