SHARE

Devedeset je minuta ostalo do vrlo vjerojatne potvrde o ovogodišnjem prvaku Hrvatske u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Već dugi niz godina ljubitelji nogometa u Hrvatskoj nisu imali prilike uživati u ovako neizvjesnoj utrci za naslov prvaka u kojoj su do prije samo nekoliko kola bile involvirane četiri momčadi. Pred posljednjih sto osamdesete minuta ostale su dvije. Dinamo i Hajduk.

Dva su jučerašnja derbija nudila razne opcije, razne varijante u kojima ćemo dočekati posljednja dva kola. No, Splićani i Zagrepčani poigrali su se sa svojim suparnicima jučer. Ni Rijeka ni Osijek nisu bili ni sjena onih momčadi koje su dugo vrijeme ove godine plijenile pozornost svojim rezultatima. Dvije ispuhane lopte, dvije psihološki potonule momčadi nisu se ni pojavile na svojim utakmicama jučer.

Rijeka je potučena do nogu u prvom dijelu susreta na Rujevici u ponajboljoj predstavi Hajduka ove godine, dok je Dinamo svoj problem u Maksimiru riješio u nastavku susreta. Možemo danas pričati o jedanaestercu za Hajduk ili prestrogom crvenom kartonu za igrača Osijeka i u tome tražiti razloge, no razlozi su puno dublji. A na Osijeku i na Rijeci je da te razloge pronađu unutar svojih redova i riješe ih do nogometne sezone 2022/2023.

Čak i u ostalim susretima ovoga kola, u onima koji ni o čemu ne odlučuju, gledali smo više no dobar i uzbudljiv nogomet. Nogomet u kojemu je odavno zapisano kako su Gorica, Lokomotiva i Slaven Belupo miljama iznad preostale tri momčadi na dnu prvenstvene ljestvice.