Home Nogomet Ostalo Zalihić: Pozivam NSŽI da pokrene tužbu protiv mene

Zalihić: Pozivam NSŽI da pokrene tužbu protiv mene

SHARE

Čini se nema kraja ratu na relaciji labinske Zelenice-pulsko Marsovo polje. Odnos Rudara i NSŽI, iz dana u dan, sve više podsjeća na odnos Hajduka i HNS-a. Prije par dana predsjednik labinskog trećeligaša Remzo Zalihić, u svom opširnom intervju za Glas Istre po tko zna koji put „opleo“ je po bivšem predsjedniku Igoru Žikoviću i tajniku Branku Ivetiću, koje već dugo označava „karcinomom“ krovne nogometne organizacije na poluotoku.

Danas je u zaštitu tog dvojca stao predsjednik NSŽI Darko Raić Sudar. I dok se tinta na njegovom istupu još nije ni osušila, dobili smo reakciju iz Labina:

„Ne pada mi na pamet komentirati frizirane materijale u režiji Branka Ivetića. Nemam vremena tražiti po dokumentaciji, ali ako me pamćenje dobro služi, meni su napisali kako je pomoć Uljaniku bila 20 i 17,5 tisuća, a sad piše 30 i 7,5 tisuća kn. Možda su u međuvremenu uvidjeli da bi 17,5 za neki turnir ipak bilo previše. Ali nije ni bitno, i dalje tvrdim da HNS nije donirao 37.500 kn, evo kad su mu oni već otkrili identitet, za Uljanik. Ne dvojim da je Ivetić to u međuvremenu „pokrio“ nekom retroaktivnom odlukom, ali neka u to vjeruju naivci. Na kraju krajeva kad su tako transparentni zašto to nisu odmah javno objavili, a ne tek ka sam ih „pritisnuo“. Uostalom po kojem je to osnovu donirano, jeli bilo nekog javnog natječaja, poziva ili slično“, pita se Zalihić, i nastavlja:

„Dobro znaju što su godinama trpali pod stavku „materijal“. Istina, ja sam ih prisilio da mi ove godine pošalju analitiku. To su učinili tek na dan skupštine, ali me pola sata prije toga nazvala meni važna osoba i zamolila da ne talasam jer je svakako došao kraj Žikovićeve vladavine. Raić Sudar jako dobro zna o čemu govorim“, ne zaustavlja se tu Zalihić, niti usporava:

“Na kraju krajeva zašto su samo meni poslali te podatke, zašto s njima nisu upoznali i ostale skupštinare. Ako misle da sam ih oklevetao, predlažem da me tuže, ali moraju biti spremni da će u tom slučaju moj odvjetnik doći u NSŽI i pročešljati dokumentaciju zadnje tri-četiri godine i putem bankovnih izvoda lako pronaći podatke o tome čiji je novac i za što trošen pod tim misterioznim stavkama „materijal“.

Što se tiče Raić Sudarove tvrdnje da je prema njemu imao neke nerealne zahtjeve kad je postao predsjednik NSŽI-a, predsjednik Rudara je rezolutan: „Vjerojatno je mislio na predizborno vrijeme. Nije tajna da smo se u to vrijeme u Puli i Labinu nekoliko puta sastali na temu NSŽI, i nismo bili samo nas dvojica. Istina, kad sam osjetio da je u svojim razmišljanjima počeo „lutati“, desetak dana prije izbora, poslao sama mu mail radnog naslova „ja dobro znam što hoću – a još bolje što neću.“

Kad je u pitanju ono „što hoće“, Zalihić bez sustezanja kaže da je tražio resor marketinga i tehničke provedbe natjecanja, s glavnim ciljem da za godinu-dvije NSŽI klubovima bude na prihodovnoj, a ne, kao sad, na rashodovnoj strani. O poglavlju „još bolje znam što neću“ predsjednik Rudara je također jasan:

„Rekao sam mu da ne želim u Izvršni odbor u kojem su Žiković i Fornažar, puno je razloga za to. Uostalom što članovi ekstremno neuspješnog starog saziva imaju tražiti u novom Izvršnom odboru. Uz to obojica su na osobnoj razini bili jako neugodni i nekorektni prema meni, i ja nisam mogao prijeći preko toga. Raić Sudar očito ima manje osjetljiv želudac od mene. Za 45 godina, koliko sam u sportu, nisam se susreo s većom ljigavosti i dvoličnosti od slučaja „Rudeš“, a on je to stoički „progutao“. Priznajem, meni se „povraća“ i na puno blaže stvari.“

Unatoč svega Zalihić tvrdi da među njima nikad nije bilo, niti ima, razloga za ljutnju:

„Niti sam imao razloga, niti sam o njemu bilo kad rekao ružnu riječ, naprotiv više puta sam iskazao razumijevanje. Već sam rekao, ne očajavam što je Rudar bačen na marginu, sve će doći na svoje, prije ili kasnije. Predložio sam mu tržišni koncept NSŽI, on je izabrao Ivetić-Žikovićev socijalistički, u kojim klubovi pune kasu saveza, dva tajnika na plaće troše skoro 30.000 kn mjesečno, vojska povjerenika pola milijuna godišnje, a sve je na jadnom, da ne može biti jadnijem nivou. Evo jučer sam mu poslao na uvid dopis Rudara od 4. lipnja na koje se, nakon više od dva mjeseca, uhljebi na Marsovom polju nisu udostojali ni odgovoriti, a vidjeli ste koliko ih plaćamo. To nije slučajno, kao što nije slučajan ni propust u slučaju Buje. Ivetić i društvo naprosto ne mogu prihvatiti izvršne funkcije, oni žele kreirati politiku saveza, a to ne ide. Tako da, sve dok on, Mladinić, Roša i ekipa oko njih ne dobiju zahvalnice za višegodišnji „predani rad“, tu ne bude napretka“, u svom je stilu završio Zalihić.