Home Nogomet Treća HNL Zapad Zalihić: “Tomić govori neistine, a događajima nakon utakmice neka se bave oni...

Zalihić: “Tomić govori neistine, a događajima nakon utakmice neka se bave oni koji su im dali licencu i vodstvo lige”

SHARE
Remzo Zalihić, predsjednik Rudara

Susret u Novom Vinodolskom ima epilog, neki će reći i očekivani. Zbog toga, prenosimo vijest s riječkog portala SportCom u kojem je predsjednik Rudara Remzo Zalihić opovrgnuo neke navode trenera Vinodola Marijana Tomića.

Rudar je nakon 6. kola postao lider Treće HNL – Zapad. Da bi preuzela vodstvo na ljestvici, labinskoj momčadi bio je dovoljan bod na Bahalinu, utakmica protiv Vinodola završila je bez pogodaka.

Utakmica je završila, ali nisu završili komentari utakmice nakon što je trener i igrač Vinodola Marijan Tomić izjavio da su suci oštetili Vinodol za dva kaznena udarca. Tomićeva izjava da su i protivnici priznali da je Vinodol oštećen izazvala je reakciju predsjednika Rudara Remza Zalihića:

„Provjerio sam, nitko mu to nije rekao! Plasiranjem ove neistine lukavo želi ojačati dojam da su oštećeni, a nisu. Istina, lopta je Licula i Čudića pogodila u ruke, ali su oba puta ruke bile uz tijelo, što se jasno vidi na snimci. Prema tom kriteriju možemo se i mi žaliti za penal na Goliću. Suci su sudili besprijekorno, a Tomić nije na to naviknuo na Bahalinu. Pokušali su nas na početku zastrašiti grubom igrom, pa su dobili tri opomene i smirili se. Događaje nakon utamice ne želim komentirati, neka se time bave oni koji su im dali licencu i vodstvo lige. Znam samo da Tomić i momčad Vinodola ne bi voljeli da u onakvom ozračju igraju nigdje u ligi. Činjenica je da postoje tri, četiri suca na listi koji bi onakvu utakmicu priveli kraju pobjedom Vinodola. No, srećom po nas Cindrić nije u toj kategoriji. Želim se zahvaliti povjereniku Vukiću koji ima težak posao, ali ga daleko bolje radi u odnosu na ostale. Baš me zanima kako će na sve ovo reagirati disciplinski sudac Darko Banić“, kaže Zalihić.

Rudar se na početku sezone neočekivano prometnuo u lidera:

„Imajući u vidu da smo igrali bez tri igrača prve postave, Dadića, Moravca i Macana, prezadovoljni smo bodom. Vinodol ima odličnu momčad kojoj, prema mojem mišljenju, jako šteti ozračje pritisaka oko terena koje prije svih stvara trener Tomić. Idući tjedan momčadi se priključuje Urošević, što će nam puno značiti. Nadam se da će se Macan brzo vratiti na teren, pokušavamo angažirati nekog za zamjenu. No, možemo mi dovesti i Messija, Opatija će opet biti uvjerljivo prva. Njihov poraz u Novigradu izuzetak je koji potvrđuje pravilo da na kraju prvenstva uvijek odlučuje kvaliteta, druga postava im je bolja od ostatka lige. Naš cilj je biti među prve tri momčadi i čekati rasplet s licencama, gdje smo u velikoj prednosti u odnosu na njih“, zaključuje Zalihić.