Home Nogomet Prva ŽNL Istra Zanimljivi remi u Dumbrovi – gosti igrali i kombinirali, domaći stvarali šanse

Zanimljivi remi u Dumbrovi – gosti igrali i kombinirali, domaći stvarali šanse

Zanimljivu utakmicu odigrali su danas nogometaši Potpićna Učke ’72 i Umaga. Gosti su imali više od igre, prezentirali su dopadljiv nogomet na visokoj tehničkoj razini, ali prave prigode pred Aničićem i nisu uspjeli stvoriti previše.

S druge strane, Potpićanci su bili „živi“ i rastrčani prvih 15 minuta, a onda su se nakon postignutog pogotka povukli i čekali svoju priliku iz kontre. Na kraju mogu biti zadovoljni bodom, ali u jednu ruku i razočarani, jer su imali izraženije prigode od gostiju.

U 17. minuti nakon Fornažarovog kornera u šesnaestercu gostiju najspretniji je Noah Funčić i to je 1:0 za Potpićance. Nakon dvadesetak minuta u kojima su domaći baš „patili“, igrala se 38. minuta kada je Elvio Brombara na sličan način, s peterca nakon kornera, poravnao na 1:1.

Vratar Andrea Pogdajski odlično je u korner odbio „slobodnjak“ Antonija Fornažara u 42. minuti, a u 55. Patrik Pincin ima „zicer“, ali šutira glavom u golmana, iako je dojam da je imao vremena primiriti loptu i lakše poentirati.

Minutu kasnije sudac Radovan ne dosuđuje evidentni jedanaesterac za Umažane, nakon što je udarac Brombare koji je išao u gol domaći branič blokirao rukom u padu. No, i domaći su imali prigovora na suđenje, a gostujući kapetan Bolčević je u 87. sam krenuo izlaziti s terena koliko je bio siguran u zarađeni crveni karton, ali je ostao na terenu.

Prvi dodir s loptom Antonio Paliska imao je pet sekundi nakon ulaska u igru, nakon jednog odbijanca, s 25 metara je loptu iz voleja poslao u vratnicu umaškog gola. Umažani su mogli do pobjede u 83. minuti kada je domaćima pobjegao Andrea Manić izlazi sam na Aničića koji mu udarac brani nogom.

I onda, kad su se u posljednjim trenucima potpuno razvodnile i formacije i uloge na terenu, nakon jednog ubačaja, loptu je primio Toni Braušić, okrenuo se oko svog čuvara i poslao snažan udarac prema suprotnim rašljama, ali je na kraju pogodio samo gredu pa je ostalo 1:1.


POTPIĆAN – Igralište Dumbrova – 1. ŽNL – 1. kolo – SUDAC: Kristijan Radova (Rovinjsko Selo), POMOĆNICI: Marin Živolić (Rovinj) i Dorijano Marić (Rovinj)

POTPIĆAN UČKA ’72 – UMAG 1:1 (1:1)

Žuti kartoni: Pincin, Fornažar (Potpićan Učka ’72) Bolčević (Umag)

Strijelci: 1:0 Funčić 14′, 1:1 Brombara 36′

POTPIĆAN UČKA ’72: Aničić, Juran V., Fornažar S., Putinja (77. Braušić), Burul, Simić (62. Paliska A.), Fornažar A. (71. Lazarić), Funčić (87. Celić R.), Pamić, Pincin, Gržanić

Trener: Robert Fable

UMAG UMAGO: Podgajski, Marčić T., Bolčević, Kraljević (75. Stević), Jašarević, Tutmić (75. Bartolić), Brombara, Ribić, Manić A., Babić (65. Božić), Tica

Trener: Adis Dervišević