Home Nogomet Druga ŽNL Istra ZAOSTALE UTAKMICE – DRUGA ŽNL: Na Šagareli se slavi jesenski naslov prvaka!

ZAOSTALE UTAKMICE – DRUGA ŽNL: Na Šagareli se slavi jesenski naslov prvaka!

SHARE

Samo neupućeni u kvalitetu momčadi Kaštelir Labinci će reći kako je njihova pobjeda u Umagu iznenađujuća. No, ta je utakmica Umažane odmaknula od samog vrha, a Arne Peruški su pobjedom u Plominu postali jesenski prvaci te tako polako zaokružuju za njih fantastičnu jesen.

Puris Mirka Matike i dalje ne blista, a Buzećani iz utakmice u utakmicu pokazuju da im je mjesto u samom vrhu ove lige, a tko god ih je gledao, rekao je kako bi svoje imali za reći i u višem rangu. Ljepotica dana odigrana je na Pineti, gledatelji su vidjeli osam pogodaka, ali ne i pobjednika.

Podno Sisola domaćin je odolijevao gostujućoj želji za jesenskom titulom do 55. minute, a onda Josip Peruško pogađa za 0:1. Do kraja susreta za slavlje Peruški poentirali su još Antonio Peruško i Tin Pujić. Kanfanarci će žaliti nakon današnje utakmice na Pineti. U 86. minuti vodili su 2:4, ali na kraju podjela bodova.

Za domaće su golove postigli Marin Matić te Roni Pulin kojem je za ‘hattrick’ trebala 21 minuta, a u igri je bio tek malo više od pola sata. Kod gostiju, strijelci su bili Igor Galant, Ian Antonić te Sandi Božac, uz jedan autogol. Brtonigli NV su bodove donijeli Luka Čavarović i Saša Kapular, golovima u drugom poluvremenu.

U Buzetu nije bilo previše napetosti. U desetoj minuti Ervin Muminović zabija za 1:0 s ‘bijele točke’, a u 48. Josip Basaneže poentira za 2:0. Nadu gostima donosi Dejan Lazarić golom u 73. minuti, ali u nadoknadi konačnih 3:1 postavlja Noell Paladin.

Golova nije nedostajalo ni u Umagu. Timon Gjumić iz ‘slobodnjaka’ dovodi Kaštelir u vodstvo u 16. minuti da bi ubrzo Ivan Babić za Umažane poravnao na 1:1. Sredinom drugog dijela Alen Legović i Manuel Ferenac zabijaju za 1:3 Kašteliraca pa je gol Evana Kraljevića u 79. za Umag bio samo ‘melem’ na ranu.

DANAS ODIGRANE UTAKMICE 11. KOLA

Brtonigla NV – Petrovija 2:0

Plomin – Arne Peruški 0:3

Buzet – Puris 3:1

Umag – Kaštelir Labinci 2:3

Višnjan 1957 – Kanfanar 4:4