Home ISTRA Tenis Započelo 46. izdanje međunarodnog teniskog turnira “Istarska Rivijera”

Započelo 46. izdanje međunarodnog teniskog turnira “Istarska Rivijera”

Nino Serdarušić

Prije dva dana, trećeg ožujka, započelo je 46. izdanje Istarske Rivijere, najstarijeg međunarodnog teniskog turnira u Hrvatskoj koje se igra na zemljanoj podlozi. Gradovi domaćini su Rovinj, Poreč i Opatija, a turnir nagradnog fonda 45 tisuća dolara okončava se 25. ožujka.

Treba reći da su kroz povijest na ovom turniru igrali Boris Becker, Thomas Muster, Goran Ivanišević, Richard Krajicek, Petr Korda, Cédric Pioline, Dominic Thiem, Ivan Ljubičić, Goran Prpić, Magnus Gustafsson, Dominik Hrbatý, Slobodan Živojinović, Branimir Horvat i mnogi drugi…

U Rovinju se turnir igra od trećeg do 11. , u Poreču od 10. do 18., a u Opatiji od 17. do 25. ožujka. Domaćini su Maistra iz Rovinja, Valamar Riviera iz Poreča te TK Opatija. Trenutno se kroz kvalifikacije za glavni ždrijeb turnira u Rovinju bore igrači iz 22 zemlje, s četiri kontinenta (Europa, Azija, Sjeverna i Južna Amerika).

Futures turniri prva su prilika da igrači ugrabe ATP bodove, tako da turniru ima i vrlo mladih igrača i onih koji se vraćaju nakon pada u rankingu. U glavnom ždrijebu Rovinja su i igrači s oko 200. pozicije na ATP ljestvici na što su organizatori jako ponosni, i bit će jako zanimljivo vidjeti kako će se u takvoj konkurenciji snaći hrvatske uzdanice (Serdarušić, Delić, Kalender, Horvat, Kajin, Raspudić, Kranic, Vidak, braća Šabanov – na koje posebno treba obratit pažnju u paru…) i ostali.

Napomeninju iz organizacije da dvije pozivnice za glavni ždrijeb Rovinja idu našim mladim, perspektivnim reprezentativcima Admiru Kalenderu (najbolji junior Hrvatske u 2017.) i Roku Horvatu, koji su Hrvatskoj donijeli drugo mjesto na Europskom i četvrto na Svjetskom prvenstvu (Juniorski Davis Cup 2017.).

Previous articleMladi Rudar u finalu pobijedio Zamet na turniru za Dan Rudara u Labinu
Next articleDanijel Britvić novi trener vodnjanskog županijskog drugoligaša